En Sıcak Konular

THY artık dünya devleri arasında

1 Nisan 2008 22:12 tsi
Türkiye'nin en büyük havayolu şirketi Türk Hava Yolları 160 ülkeden dünyanın 965 farklı noktasına tek biletle uçma imkanı sağlayan 'Star Alliance' birliğine üye oldu.

THY, Star Alliance'ın 20. üyesi oldu. Üye havayolu şirketlerinin CEO'ları, Star Alliance yetkilileri ve basın mensuplarının katıldığı imza toreni Çırağan Sarayı'nda yapıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı törende THY'yi Star Aliance'a tam üye yapan sözlesmeyi THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Star Alliance Ceo'su Jaan Albrecht imzaladı. Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht, THY'nın Star Alliance İttifakına katılımıyla ilgili, "Yeni bir üye kazandık. THY ile birlikte yolcularımız dünyada yeni noktalara ulaşacak" dedi.

Törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Candan Karlıtekin ise "Hedef tahtasında çıtayı en tepeye koymuş ve o hedefe doğru hızla ilerleyen, günbegün gelişen, değişen, büyüyen bir THY olarak aranıza katılıyoruz. Star Alliance'a katılımımız, THY'nın dünya havacılığında büyük oyuncu ve küresel marka olma hedefinin önemli bir adımıdır" diye konuştu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de, Star Alliance üyeliğinin bu yıl 75. yıldönümünü kutlayan THY tarihinde önemli bir adım olduğunu ve bu atılımın Asya ile Avrupa'yı birleştiren İstanbul'a büyük değer katacağını ve İstanbul'un artık havacılığın boğaz köprüsü olacağını ifade etti. Kotil, "Deneyim ve hizmet kalitesiyle küresel pazarda daha etkin olmayı hedefleyen Türk Hava Yolları'nın Star Alliance üyeliğiyle oluşacak sinerji bu büyük kulübe güç katacak" diye konuştu.
 



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs