En Sıcak Konular

Çankaya sofrasında tarih konuşuldu

1 Nisan 2008 18:28 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Çankaya Sofraları"nın üçüncüsünde tarihçiler Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yılmaz Öztuna'yı ağırladı.

Camlı Köşk'te basına kapalı olarak gerçekleşen yemek, yaklaşık 2 saat sürdü. Yemeğe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Başdanışmanı Gürcan Türkoğlu da katıldı.

-ÖZTUNA VE ORTAYLI-

Öztuna ve Ortaylı, yemeğin ardından Çankaya Köşkü'nden çıkışları sırasında gazetecilere yemeğe ilişkin açıklamalarda bulundular.
"Sayın Cumhurbaşkanı ile çok güzel bir kültür, sanat, tarih, coğrafya turu yaptık, konuştuk. Çok güzel vakit geçirdik" diyen Öztuna, Gül'ün daha da önce de kültür ve sanat adamlarıyla bir araya geldiğini, kendilerinin de bu kapsamda bugün Çankaya Köşkü'nde bulunduklarını hatırlattı.

Prof. Dr. Ortaylı ve kendisinin Osmanlı tarihçileri olduğunu dile getiren Öztuna, Cumhurbaşkanı Gül'ün de Osmanlı tarihiyle yakından
ilgilendiğini belirtti. Öztuna, yemekteki sohbetin de bu çerçevede ilerlediğini anlattı.Öztuna ve Ortaylı, yemekte, dün Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan ve Expo 2015'e ev sahipliği yapılacak kentin belirlendiği oylamanın da gündeme geldiğini aktardılar.

-SARAY TATLISI İKRAM EDİLDİ-

Menünün sorulması üzerine de Ortaylı, levrek yediklerini belirterek, "Bir de saray tatlısı ikram ettiler. Orijinal ve iyi bir saray
tatlısıydı" diye konuştu.

Öztuna ise, "Sohbet o kadar tatlıydı ki, yediğimizi de unuttuk" dedi. Yemekte konuklara, zeytinyağlı kuşkonmaz, peynirli su böreği, levrek ızgara, yeşil salata, saray tatlısı, Türk kahvesi, Doluca Sarafin Chardonnay ve Doluca Sarafin Merlot şarapları ikram edildiği öğrenildi.

DHA



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,483 µs