En Sıcak Konular

'Dink suikastı ile Ergenekon davaları birleştirilebilir'

1 Nisan 2008 13:50 tsi
'Dink suikastı ile Ergenekon davaları birleştirilebilir' Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin'e göre, olay 'Ergenekon terör örgütü'ne dayandı. Çetin, Ergenekon dosyasını inceleyeceklerini, gerekirse iki davayı birleştireceklerini ya da Ergenekon davasına dahil olacaklarını bildirdi.

 
 
Hrant Dink suikastıyla ilgili Trabzon'da devam eden dava ilginç gelişmelere yol açtı. İki astsubay duruşmada, Dink'in öldürüleceği istihbaratını üstlerine bildirdiklerini açıklayınca, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz görevinden alındı.  
 
Bu ifade davanın seyrini değiştirirken, Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin'e göre, olay 'Ergenekon terör örgütü'ne dayandı. Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'in sorularını cevaplayan Çetin, Ergenekon dosyasını inceleyeceklerini, gerekirse iki davayı birleştireceklerini ya da Ergenekon davasına dahil olacaklarını bildirdi. "İki jandarma astsubayın ifadelerinden hareket edersek, Ergenekon denilen yapının halen görevde olan emniyet ve jandarma kanadına ulaşabiliriz. Dink cinayetiyle Ergenekon'un kalbine gidilebilir." diyen Çetin, askeriyenin de kendi içinde suç işleyen yapıyı tasfiye sürecini başlattığını düşünüyor.

Hrant Dink'i öldürme planının 2004 yılında başladığını anlatan Çetin, cinayetin hazırlık sürecine bakıldığında Ergenekon soruşturmasından gözaltına alınan bazı kişilerin görüleceğini söyledi. Bunların Hrant Dink hakkında dava açılmasını sağladıklarını ve onu bir nefret objesi haline getirip hedef gösterdiklerini belirten Avukat Fethiye Çetin, şu örnekleri verdi: "Bir duruşmada Hrant'ı bunların lincinden zor kurtardık. Yumruklar, tükürükler, küfürler... Bu saldırganların arasında Veli Küçük, Sevgi Erenerol, Oktay Yıldırım ve Kemal Kerinçsiz gibi bugün Ergenekon'dan tutuklu dört sanık da vardı. Zaten Veli Küçük, Hrant'ın duruşmalarına daima gelirdi. Koridorda onu gören herkes önünü ilikleyip elini öperdi. Ayrıca Ergenekon soruşturmasının şüphelileri Vehbi Şanlı'yla Nejat Mete arasında bir telefon görüşmesi var. 'Bizim çocuklar mı yaptı?', diye soruluyor. Karşıdaki de 'Evet, ellerine sağlık.' diyor."

Dink'in katledilmesi önlenebilecekken buna göz yumulduğunu savunan Çetin, "Dink'in öldürüleceğini devlet 2004 yılından itibaren biliyordu. Hrant ise bunu öldürülmeden on gün önce anladı." dedi. Veli Küçük'ün duruşmalara gelmesinden ve davaya müdahil olmak için dilekçe vermesinden Hrant Dink'in çok tedirgin olduğuna işaret eden Avukat Çetin, tehdit telefonlarının ve mektuplarının da bu olaydan sonra gelmeye başladığı bilgisini verdi.

İlişkiler ağını Rahip Santoro cinayetiyle birleştiren Çetin, bu davanın yeniden görülmesi gerektiğini savunarak şunları söylüyor: "Bu davayı birinin üstlenmesi lazım. Çünkü Santoro davasının sahibi yok. Cinayette şikâyetçi yok." 

Zaman
 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs