'manevra fişeği' çıktı | " /> 'manevra fişeği' çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Hasdal'dan bu kez 'manevra fişeği' çıktı

1 Nisan 2008 11:49 tsi
Hasdal'dan bu kez 'manevra fişeği'  çıktı Ergenekon'un 'pimini çeken' Ümraniye bombalarının da çıkarıldığı Hasdal Kışlası'na ait yeni bombalarla ilgili soruşturma genişletiliyor. Alibeyköy sakinleri, astsubay M.Z.'nin bombaları baraja attığını söyledi. Barajı araştıran dalgıçlar, zemin balç

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda, "Küçükköy'de bulunan bir astsubayın bazı mayın ve bombaları Alibeyköy barajına attığı" bildirildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, Hasdal Hava Üs Tabur Komutanlığı'nda görevli Astsubay M.Z.'nin evine baskın düzenledi.

M.Z.'nin evinden yapılan aramalarda hiç bir bomba yada benzeri birşey bulunamadı. Astsubay M.Z.'nin evinde birşey bulunamaması üzerine bu seferde 3 katlı apartmanın çatı katında arama yapıldı.

Üzeri eski eşyalarla örtülmüş bir sandık içerisinde cephanelik malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen cephanelik malzemeleri incelenmek üzere Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

MANEVRA FİŞEĞİ ÇIKTI

Bomba İmha Şube Müdürlüğü'nde yapılan ilk incelemelerde, ele geçirilen G-3 mermilerinin çoğunlukla eğitimlerde kullanılan manevra mermileri olduğu belirlendi.

Ele geçirilen mayınların da yine Amerikan menşeili mayınlar olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında polis, ele geçirilen 1 adet mayın, 120 adet manevra mermisi ve TNT kalıpları hakkında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve MKE'ye bir yazı göndererek envanter kayıtlarını sordu.

ASTSUBAY: BUNLAR BANA AİT DEĞİL

Merkez Komutanlığı Ekipleri tarafından adliyeye çıkarılan Astsubay M.Z. yapılan sorgusunda, ele geçirilen malzemelerin kesinlikle kendisine ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine bombalar üzerinde detaylı parmak izi çalışmalıs yapılacak.

Ümraniye'de ele geçirilen bombalarda da Astsubay Oktay Yıldırım'ın parmak izi çıkmıştı. Alibeyköy Barajı'nda yapılan ilk incelemelerde, baraj dibinin balçıklı olması nedeniyle dalgıçlarla arama yapılamadı. Bu nedenle yaza doğru sular çekilmeye başlayınca barajda yeniden kapsamlı bir arama yapılacak.

 



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,522 µs