'Silah bırak' rüşveti! | " /> 'Silah bırak' rüşveti! | "/>

En Sıcak Konular

Şiilere 'Silah bırak' rüşveti!

1 Nisan 2008 09:32 tsi
Şiilere  'Silah bırak' rüşveti! Maliki'den Şii milislere ilginç teklif. Basra'da hükümet güçleriyle çatışan milisler silah bırakırsa para ödülüyle ödüllendirilecek.

Maliki'nin teklifi Bağdat’ın acizliği olarak gösteriliyor.Irak'ta Basra, Bağdat ve bazı Şii kentlerinde silahlı gruplara yönelik sürdürülen operasyonlarda isyanı bastıramayan Maliki hükümeti, çareyi silahlarını teslim edenlere para dağıtmakta buldu. Hafta başında sertlik yanlısı Şii lider Mukteda el-Sadr'ın silahlı kanadını oluşturan Mehdi Ordusu'na karşı geniş çaplı operasyon başlatan, 25 Mart'tan bu yana 250'ye yakın kişinin öldüğü Şii isyanını bastırmakta zorlanan Bağdat yönetimi, Başbakan Maliki'nin çağrısı üzerine Nisan ayına kadar silahlarını teslim edenlere para verileceğini ilan etti.

SADR ATEŞKEŞ İSTEDİ

Bu arada, Şii lider Mukteda Sadr silahlı yandaşlarına seslenerek silah bırakmalarını istedi. Sadr, dini sorumluluk gereği, Iraklıların kanının akmasını durdurmak ve Irak birliğini korumak için işgalcilerin fitnesine son vermelerini istedi. Sadr buna karşılık hükümetten genel af ilan etmesini beklediğini söyledi.

TESLİM OLMAYACAĞIZ

Sadr’ın yardımcısı Hazim El Araci bu ülkede çatışmalara son vermeye yönelik çalışmalara sıcak baktıklarını belirtti. Araci, bu iyi niyetlerine rağmen silahlarını kesinlikle teslim etmeyeceklerini açıklayarak Bağdat hükümetine mesaj gönderdi. Silahların Şii milisler tarafından teslim edilmeyecek olması Bağdat hükümetine karşı askeri eylem ihtimalini göz ardı etmedikleri anlamına geliyor.

ABD ŞİİLER'İ BOMBALIYOR

ABD ordusunun, Bağdat'ın Şii bölgelerine gerçekleştirdiği hava operasyonunda 15 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. Emniyet kaynakları, Bağdat'ın doğusunda bulunan Sadr'a gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda 9 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını bildirdi. Aynı saatlerde Bağdat'da, yine ABD güçlerince gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda 6 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı belirtildi. Öte yandan, gerçekleştirilen hava saldırısında yaralananların çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğu ifade edildi.

HRİSTİYANLARI KURTARALIM

Almanya, Irak'tan kaçan 30 bin Hristiyan'ı kabul etmeye hazırlanıyor. Alman İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili Der Spiegel dergisinde çıkan haberi doğruladı. Iraklı Hristiyanlar, ülkedeki şiddet ortamından dolayı ülkelerini terk ederek Ürdün ve Suriye'de mülteci kamplarına sığınmıştı. Şiiler ve Sünniler arasındaki çatışmaların yaşandığı Irak'ta Hristiyanlar'a karşı da cinayetler halen devam ediyor. Der Spiegel, Hristiyan mülteciler için Almanya'daki Katolik ve Protestan kiliselerinden gelen çağrıların İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirildiğini yazmıştı.
 

bugün



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs