Korkutan uyarı! Tehlikeli gençler geliyor! | " /> Korkutan uyarı! Tehlikeli gençler geliyor! | "/>

En Sıcak Konular

Korkutan uyarı! Tehlikeli gençler geliyor!

1 Nisan 2008 09:17 tsi
Korkutan uyarı!  Tehlikeli gençler geliyor!
TV kültürü beyinlere sahte ve yanlış rol modelleri yerleştiriyor" diyen Doç. Dr. Kemal Sayar, TV'nin insanı duyarsızlaştırdığını söyledi. Hiçbir şeyi derine inmeden ve nedensiz yaşayan, çok farklı kötülük türüyle karşı karşıya zalim bir gençlikten bahse

 Tehlike içinde bir gençlik geliyor!

"TV kültürü beyinlere sahte ve yanlış rol modelleri yerleştiriyor" diyen Doç. Dr. Kemal Sayar, TV'nin insanı duyarsızlaştırdığını söyledi. Hiçbir şeyi derine inmeden ve nedensiz yaşayan, çok farklı kötülük türüyle karşı karşıya zalim bir gençlikten bahseden Sayar, "Daha geçen hafta çok üzücü olaylar yaşadık. Annelerini katleden kız çocuklarıyla karşılaşmaya başladık. Bir şeyler ters gidiyor" dedi.

Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 13. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Kemal Sayar, ahlaki değerleri, tarih duygusu, tarih şuhuru, bir gayesi olmayan ve niye yaşadığını bilmeyen bir gençliğin geldiğini belirterek, "O gençlik şimdi kendi annelerinin canlarını almaya başladı" dedi. Türkiye'nin en önem vermesi gereken sorunun bu olduğunu söyleyen Sayar, merhametsizliğin kol gezdiği bir dünyada yaşadıklarını kaydetti. Türkiye'de ve dünyadada zalimliğin acımasızlığın artık geçer akçe olduğunu gördüklerini anlatan Sayar, insanın insana karşı kıyıcılığının arttığı bir çağda yaşadıklarını dile getirdi.

DERİNLİĞİ OLMAYAN YAŞAM

'Günümüz kültürü insanı çocuksulaştıran bir kültür' diyen Sayar, "Günümüz kültürü insana şunu telkin ediyor; hemen yap, hemen karnını doyur, hemen tüket, hemen bazı şeylere sahip ol tarzında insanı ergenliğe ve çocuksuluğa mahkum eden bir kültürle karşı karşıyayız.Bu hemen kültürü malesef derin olan, yavaş yavaş yaşanması, temaşa edilmesi, içe çekilmesi ve sindirilmesi gereken değerleri de yutuyor. Çünkü hız kültürü bize unutturuyor. Bize kaybettiriyor. Herşeyi hızlı yapalım derken hiçbir şeye derinlik vermiyoruz. Derinlik vermediğimiz zamanda yaşadığımız andan da zevk alamamaya başlıyoruz" şeklinde konuştu.

TELEVİZYON DUYARSIZLAŞTIRIYOR

Televizyon ve şiddet içeren video oyunlarının insanları duyarsızlaştırdığını ifade eden Sayar, bu durumun çocuklar üzerinde çok etkili olduğunu bildirdi. Televizyon kültürünün beyinlere sahte ve yanlış rol modelleri yerleştirdiğini belirten Sayar, çocukların onlarla özdeşerek gerçek olandan uzaklaştığını söyledi. Sayar, "Televizyonun ve şiddet içeren video oyunlarının en büyük kötülüğü insanları duyarsızlaştırmasıdır. Yani şiddeti ben uygularım fakat şiddetin sonunda filmdeki gibi hiç bir şey olmaz. Hayat devam eder tarzda bir yanımsama yaratıyor.

FARKLI BİR KÖTÜLÜK TÜRÜ

Bu çocuklar üzerinde çok etkili. Çünkü 8 yaşına kadar çocuklar korkuyla fantaziyi çok iyi ayırt edemiyorlar. Dolayısıyla orada gördükleri sahneleri gerçek kabul edip onu gerçekte tatbik etmeyi tercih edebiliyorlar. Televizyon kuvvetli ailenin ve insan ilişkilerinin içinde çok fazla tesir göstermez. Zayıflık bulduğu yerde gelişir ve boşluğu doldurur. Eğer siz insan ilişkilerinde kopuksanız ve aile ilişkilerinde zayıfsanız o zaman çocuğunuz nereye bakacaktır? Nereden ahlaki doğrularını alacaktır? Televizyondan arkadaşlarından ya da video oyunlarından alacaktır. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu. Dünyada küresel rüzgarla birlikte tehlikeli bir gençliğin geldiğine dikkati çeken Sayar, Türkiye'nin çok farklı kötülük türüyle karşılaştığını kaydetti.

YANLIŞI NEREDE YAPIYORUZ?

Annelerini katleden kız çocuklarıyla karşılaştıklarını anlatan Sayar, sözlerini şöyle sürdürdü; "Daha geçen hafta çok üzücü olaylar yaşadık. Anlamakta ve hafızamıza almakta zorluk çekiyoruz. Annelerini katleden kız çocuklarıyla karşılaşmaya başladık. Bir şeyler ters gidiyor. Bir şeyler yanlış. Modern medeniyete baktığımız zaman ülkemizin gittiği istikamete baktığımız zaman bir şeylerin yanlış olduğunu görüyoruz. Ne oluyor da bir insan evladı kendisini doğuran büyüten annesine karşı bu kadar vahşileşebiliyor. Bu kadar acımasızlaşabiliyor. Küresel bir rüzgar esiyor.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Tehlike içinde gençlik geliyor. Ahlaki değerleri, tarih duygusu, tarih şuuruna sahip olmayan, niye yaşadığını bilmeyen, bir anlam bir gaye duygusuna sahip olmayan ve kendini bir yerin devamcısı olarak görmeyen bir gençlik geliyor. O gençlik kendi annelerinin canlarını almaya başladı. Türkiye'nin en önem vermesi gereken konu bence budur.

EN ACİL SORUN

Aileyi korumaktır. Aile dağıldığı anda bizim koruyacağımız bir millet kalmaz. Türkiye'nin en acil sorunlarından biri bu. Bizim iyi anne ve babalar yetiştirmemiz lazım. Bizim çocuklarının ihtiyacının farkında olan anne ve babalar yetiştirmemiz lazım. Bir milletin en temel ünitesi ailedir. Bu toplum aile yapısının sağlamlığıyla kendisini koruyabiliyor."

bugün



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs