Sadece CHP milleti oy versin! | " /> Sadece CHP milleti oy versin! | "/>

En Sıcak Konular

Sadece CHP milleti oy versin!

1 Nisan 2008 08:27 tsi
Sadece CHP milleti oy versin!
Başsavcı, davayı "Türban düzenlemesi" yüzünden "millet" adına açtığını, kimseden talimat almadığını söylüyor... Halkın yüzde 80'inin başörtüsü yasağının kaldırılmasını istiyor. Bu durumda Başsavcımız hangi milleti temsil ediyor? CHP milletini mi?.. Y

Nuh Gönültaş / Bugün

 Sadece CHP milleti oy versin, diğer yüzde 80 sadece şehit olsun!

Siyaset dünyasında yaşanan son gelişmeler, sokaktaki adamı bir hayli tedirgin ediyor. Sanki seçimleri bundan birkaç ay önce yapmadık. Sanki Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi için referandum sandığına hiç gidilmedi. Sanki Abdullah Gül, ağır bedeller ödeyerek Çankaya Köşkü'ne çıkmadı. Türkiye 2007 yılını yeniden yaşıyor gibi. İş dünyası tedirgin. İktidar partisinin kapatılmasının nelere mal olacağını herkes görüyor! Avrupa Birliği tedirgin.
 

 
Olli Rehn açık açık Türkiye'ye müzakere kapısının kapanabileceğini söyleyebiliyor. Bu gelişmeler tam da çetecilerin tarif ettiği, istediği şeyler değil mi? Bence Avrupa Birliği Ergenekoncuların hoşuna gidecek şeyler söylememeli aksine Türkiye'ye daha da sahip çıkmalıdır.

Çünkü Türkiye'yi kaybetmek, Avrupa Birliği'ne tahmin edilenden çok daha pahalıya mal olacaktır. AB'den kopmak ve ekonominin çökmesi tam de darbecilerin bir taşla vurmak istediği büyük planın ilk adımları. Bütün bunların olabilmesi için ilk olarak AK Parti'nin kapatılması gerekiyor.

Gordiyon'un düğümünü çözemeyeceklerini, bu düğümün ancak kılıçla kesilebileceğini çok iyi biliyor onlar. Sandık elbette hoşlarına gitmeyecektir. Başbakan'ın muhaliflerini sandığa çağırmak yerine daha somut adımlar atması şart. Dün büyüme rakamları açıklandı.

Son 5 yıl büyüme rekorları kıran Türkiye, 2007 yılında sadece yüzde 4,5 büyüme hızı yakalayabildi. Bu verinin analizini elbette işin uzmanları daha iyi yapacaktır. Ama çıplak gözle bakıldığında bile 2007'nin ağır hasarlarının yeni yeni ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

2008 yılının ilk üç ayı bitti. Ama taşlar hâlâ yerine oturmadı. Oturacak gibi de görünmüyor. 2008'i de kaybedersek, ülke olarak önümüze çok daha zorlu, çok daha çetin sınavlar çıkacaktır, hiç kuşkunuz olmasın. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın hukuki değil siyasi bir iddianame hazırladığı gün gibi ortada. Dün birçok gazetede bununla ilgili yorumlar vardı.

Sadece hükümet yanlısı olduğu iddia edilenler değil, her fırsatta Başbakan'a yüklenenler bile bu durumu kabul etti. Başsavcı, davayı "Türban düzenlemesi" yüzünden "millet" adına açtığını, kimseden talimat almadığını söylüyor.

Ancak son 5 yılda yapılan anketler, (buna Hürriyet Gazetesi'nin de anketi dâhildir) halkın yüzde 80'inin başörtüsü yasağının kaldırılmasını istediğini gösteriyor. Bu durumda Başsavcımız hangi milleti temsil ediyor? CHP milletini mi? Öyle olmalı...

Eğer millet sadece CHP'ye oy verenlerden ibaretse, vergileri de sadece onlar versin. Askerliği de onlar yapsın. Ne de olsa onların oyları, çobanlarınkinden daha değerli...

Dağdaki çobanlar ve diğer yüzde 80 sadece şehit olsun. Var mı böyle bir taksimat kuzum! Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa... Yazıklar olsun!

 



Bu haber 1,390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs