En Sıcak Konular

Japon modeli Meclis'e geliyor

1 Nisan 2008 08:23 tsi
AK Parti siyasi partilerin kapatılmasında Anayasa Mahkemesi'nin oy çokluğu yerine oy birliği ile karar vermesine olanak sağlayacak Anayasa değişikliği için hazırladığı taslağı hafta sonu sunuyor.

Anayasa Mahkemesi'nin iddianamenin kabulüne karar vermesinin ardından AK Parti Anayasa değişikliği için düğmeye bastı. Anayasa değişikliği hafta sonuna kadar Meclis Başkanlığı'na verilecek. AK Parti, siyasi partilerin kapatılmasında Anayasa Mahkemesi'nin oybirliği ile karar vermesi şartını getirecek. Paket de Japon modeli olarak adlandırılan ve dava açmak için Yargıtay cumhuriyet Başsavcısı'nın TBMM'den izin alma şartı da yer alıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, “Olay parti kapatmaktan parlemantoyu kapatmaya doğru gidiyor”dedi. Yargılama sürecinin başladığını, Anayasa Mahkemesi'nin süreciyle ilgili söylenecek birşey yok” olmadığını söyleyen Ergün, iddianame resmen AK Parti'ye ulaştırıldığında gereken çalışmanın yapılacağını söyledi.

REFERANDUMA GİDEBİLİRİZ

Parti kapatma davalarının 1 yıl sürebildiğine dikkat çeken Ergün, “Türkiye'yi yorabilecek uzun bir süreçtir. Türkiye'nin bu kadar yorulması doğru olmaz. Anayasa değişikliğinin süratle yapılması sağlanarak birçok sorunun sekteye uğraması engellenebilir. Bizim amacımız Meclis'te mümkün olan en geniş mutabakatı sağlamaktır. Bu her zaman mümkün olmayabilir. Referanumda bir seçenektir. Referandumun koşulları var”diye konuştu.


'Ayrıştırıcı değil birleştirici olduk'

Başbakan Erdoğan, iktidarları süresince ayrıştırıcı değil birleştirici olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Erdoğan, televizyonlardan yayımlanan 'Ulusa Sesleniş' programında yaptığı konuşmada, geçen beş yıllık dönemin Türkiye'ye neler kazandırdığına yeniden bakılmasını istedi. Krizlerin enkazı içinden çıkarak bugünlere gelindiğine dikkat çeken Erdoğan, 'Bu ülkeye yıllar kaybettiren boş tartışmalardan yüz çevirdik' diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti: "Ayrıştırıcı değil birleştirici olmaya gayret ettik. Milletimizden uzak olmadık, beklentilerine yabancı kalmadık, ülkemizin sıkıntılarına gözlerimizi kapatmadık. Böylece tarihi bir fırsatın eşiğine geldik, o eşik Türkiye'nin aydınlık yarınlarının, mutlu ve müreffeh geleceğinin eşiğidir. Bizi bu medeniyet yolculuğundan hiçbir güç geri çeviremeyecektir."


Yetkili kurullarda tavrımızı belirleriz

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi sonrası MKYK'da durumu değerlendireceklerini ve bu doğrultuda hareket edeceklerini söyledi.

yenişafak



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs