En Sıcak Konular

AK Parti'nin (aslında) iki yolu kaldı!

1 Nisan 2008 08:14 tsi
AK Parti'nin (aslında) iki yolu kaldı! Siyasi kulisler hareketlendi.. AK Parti nasıl bir yol izleyecek? Önündeki seçenekler neler?

AK Parti kritik karar aşamasında. Oybirliğiyle alınan karar sonrası parti yönetimi izleyeceği rotayı belirlemeye çalışıyor.

Bu saatten sonra iktidarın birinci yılını doldurmadan ortaya çıkan bu manzarayı AK Parti'nin sineye çekmesi ihtimal dışı.. Hiçbir şey yapmayıp savunma seçeneğini düşünmeleri çok zayıf bir ihtimal.. Mevcut imkanları sonuna kadar kullanmak istiyorlar.

Karar sonrası ilk değerlendirme AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'den geldi. Buna göre AK Parti önce Anayasa değişikliği için uzlaşma yolunu deneyecek. Eğer sonuç çıkmazsa ufukta referandum gözüküyor. Siyasi tabloya bakılırsa uzlaşma zor görünüyor.

MHP'nin parti kapatmaya ilişkin önerileri çok farklı.. MHP ayrıca DTP konusunda da ayrı düşünüyor. Şimdiki tabloya göre DTP'nin üzerine kalem çekilmesine AK Parti razıl değil. Türban düzenlemesinden sonra iki partinin arası karşılıklı demeçlerle açıldı..

CHP ve DSP zaten baştan beri karşı. Mevcut yasanın devamını istiyorlar. Bu iki parti ile uzlaşmaları çok zor.. Geriye kalıyor DTP.. Kritik nokta da burada..

İki partinin sandalye toplamı 367'yi bulmuyor. Bağımsızların desteğiyle bu sayıya ulaşılabilir. Ancak orada da düzenlemeye karşı vekiller var.

Geriye kalıyor tek yol referandum.. Zaten partinin ilk düşüncesi bu yönde.. Düzenlemeyi halkın desteğini alarak yola devam etmek istiyorlar yapmak istiyorlar.. Bu durumda referandum çok uzak değil..

Nihat Ergün de kapatma davasının ardından şu açıklamayı yapmıştı:

“Eğer düzenlemeler mutabakat halinde Parlamentodan geçirilirse, süratli bir şekilde sistem düzeltilmiş olur. Yok Parlamentoda büyük bir mutabakat olmazsa, olabildiği kadarıyla olur. Sorun o şekilde çözülmüş olur. Ama referandum konusu da bir seçenek olarak hala masada durmaktadır. Gerekirse Parlamento, bu düzenlemeyi yapar ve konuyu emanetin gerçek sahipleri olan millete götürür. Biz isteriz ki milletten önce, milletin temsilcileriyle uzlaşılsın ve onların eliyle bu sorun bir çözüme kavuşturulsun”

internethaber



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs