En Sıcak Konular

Türkiye'yi bekleyen tehlikeye dikkat!

1 Nisan 2008 07:46 tsi
Türkiye'yi bekleyen tehlikeye dikkat! AK Parti'ye açılan kapatma davasında, AB Komisyonu kararı not ettiğini açıklarken, dünya basınının önde gelen ajansları Türkiye'yi bekleyen şu tehlikeyi okuyucularına duyurdu.

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatma davasını kabul etmesi, yurt dışında hemen yankılandı. AB Komisyonu, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin iddianameyi kabulü konusunda, şu aşamada yorum yapmayacağını ve kararı "not ettiğini" bildirdi.

SÖZLERİNİN ARKASINDA

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn'in sözcüsü Krisztina Nagy, Fransız AFP ajansına yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin, Yargıtay Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle açtığı davaya ilişkin iddianameyi kabul etmesini not aldık" dedi. "Bu yeni gelişmeyi yorumlamadan önce Komisyon'un, Mahkeme'nin kararının doğruluğuyla ilgili daha fazla bilgiye gereksinimi bulunmakta" diyen Nagy, her şeye karşın Olli Rehn'in cumartesi günü, davayla ilgili "AB kriterlerinin ciddi ihlali durumunda", Brüksel'in müzakere sürecini gözden geçirme mecburiyetinde kalabileceği yönündeki sözlerinin geçerli olduğunu kaydetti. Kararı flaş haber olarak duyuran dünya basını ise şu yorumlarda bulundu:

BBC: İngiliz yayın kuruluşu BBC, başlatılan sürecin "Türkiye'de siyasi gündemi felce uğratacağını ve büyük bir olasılıkla yabancı sermayenin çıkışını tetikleyeceğini" öne sürdü.

AFP: Fransız haber ajansı AFP, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılma davasını kabul etmesini Türkiye'deki mevcut istikrar için tehdit oluşturduğunu söyledi. Ajans bu kararın Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde uzaklaştırabileceğini de belirtti.

Reuters: Ajans flaş olarak geçtiği haberinde AK Parti'nin kapatılması davasının mahkeme tarafından kabul edilmesini Türkiye'yi politik yönden belirsizliğe sürükleyebileceğini yazdı. Haberde Başbakan Erdoğan'ın siyaset yapmasının da yasaklanmak istendiği belirtildi.

AP: Ajans AKP'nin kapatılma davasının Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesini yorumsuz verdi. Haberde Anayasa Mahkemesi'nin iktidar partisinin kapatılması için açılan davayı kabul ettiği belirtildi. 



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs