'Tankların yerini artık savcılar aldı!' | " /> 'Tankların yerini artık savcılar aldı!' | "/>

En Sıcak Konular

'Tankların yerini artık savcılar aldı!'

31 Mart 2008 19:40 tsi
'Tankların yerini artık savcılar aldı!'
Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını kabul etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eski Bakan Hasan Celal Güzel, yargının iflas ettiğini ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin büyük kısmının tarafsızlığını yitirdiğini belirterek

Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, Türkiye'de yargının iflas ettiğini ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin büyük kısmının tarafsızlığını yitirdiğini savunarak, "Bu defa henüz ortada yürüyen bir tank yok. Ama tankların yerini savcılar, hakimler aldı" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını kabul etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eski Bakan Hasan Celal Güzel, mahkemenin kararına hiç şaşırmadığını belirterek, "Ne yazık ki Türkiye'de hukuk iflas etmiştir. İnsanlar Allah'tan sonra adalet mekanizmasına sığınırlar. Ama ne yazık ki Türkiye'de tuz kokmuştur. Maalesef Anayasa Mahkemesi üyeleri, kendisini tayin eden kişilerin doğrultusunda oy kullanıyorlar. Anayasa Mahkemesi üyelerinin büyük kısmı tarafsızlığını yitirmiştir. Siyasi, ideolojik, peşin hükümlü hareket ediyorlar" diye konuştu. Cumhurbaşkanının iddianamede bulunmasının hukukun yüz karası olduğunu iddia eden Güzel, "Ne yazık ki Anayasa Mahkemesi bunu görmezden gelerek, 7'ye 4'le bunu da iddianame içinde tutmuştur. Bundan sonrası için hiçbir şekilde netice hakkında şüphem yok. 9'a 2 veya 8'e 3 gibi bir oranla AK Parti kapatılacaktır. Buna mani olabilmek için mutlaka siyasi partiler yasasında ve anayasada değişiklik yapmak lazımdır" dedi.

Bu konuda eğer AK Parti tek başına kalırsa o zaman beşte üç çoğunluğu ile referanduma gidebileceğini ifade eden Güzel, AK Parti'nin bunu yapmaktan kaçınmaması gerektiğini söyledi.

"AB UYARILARINDA HAKLI"

AB'nin, dava ile birlikte ilişkilerin askıya alacağına ilişkin açıklamaları da değerlendiren Güzel, Türkiye'de geçmişte yaşanan darbe ve dayatmaların AB sürecini sürekli geciktirdiğini belirterek, "Bu defa henüz ortada yürüyen bir tank yok. Ama tankların yerini savcılar, hakimler aldı. Ne yazık ki, bu durumda Olli Rehn'in söyledikleri doğrudur. Ben AB'nin yerinde olsam elbette müzakereleri derhal keserim" diye konuştu.

Dava ile AK Parti'nin oylarının artacağı yorumlarına da değinen Güzel, "AK Parti kapatılırsa yerine PAK Parti kurulacaktır ve oylar da yüzde 57'ye, yüzde 67'ye çıkar. Bu millet yerinde durdukça jakoben, oligarşik despotlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Netice itibariyle, Türkiye'nin önünü kesiyorlar, kalkınması gelişmesi önleniyor, halk zarar görüyor, ekonomik krizler meydana geliyor. Olan her şeyin sorumlusu, bu dayatmayı yapanlardır" dedi.

Halkın kendi iradesine karşı ve milli egemenliğe karşı yapılanları çok iyi gördüğünü belirten Güzel, "Bütün bunların organizatörü de CHP ve gözünü hırs bürümüş Deniz Baykal'dır" dedi.

Türkiye'nin bölünme ve parçalanma tehlikesi içine girdiğini belirten Güzel, "Halk bu defa direnmeye hazırlanıyor. Bunu darbeciler bilsinler. Çeteler kurup ortaya salmakla Türk milletinin iradesini kıramayacaklardır" şeklinde konuştu.

haber7



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs