davanın etkisi ne oldu? | " /> davanın etkisi ne oldu? | "/>

En Sıcak Konular

Piyasalarda davanın etkisi ne oldu?

31 Mart 2008 17:30 tsi
Piyasalarda davanın etkisi ne oldu? Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye yönelik kapatma davasına ilişkin iddianameyi kabul etmesi piyasalarda hızlı bir harekete neden oldu. Piyasalar kararı nasıl karşıladı?

             
 Borsa gelen satışlarla düşüşünü hızlandırırken, dolar yeniden 1.31'in üzerine çıktı. Ancak sonrasında gelen alımlar piyasaların toparlanmasını sağladı.

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’ye ilişkin kapatma davasını kabul etmesi piyasalarda sınırlı etki yarattı. İlk anda 1,31’i aşan dolar yeniden geriledi. 38 bin 174 puana kadar inen İMKB daha sonra kayıplarını telafi etti.

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’ye kapatma davasını kabul etmesinin piyasalarda etkisi sınırlı oldu. İlk seansı 38 bin 517 puanda tamamlayan İMKB Ulusal 100 Endeksi kararın açıklanması sonrasında 38 bin 174’e kadar geriledi. Bu seviyeden sonra toparlanma görülen endekste şu sıralarda yüzde 2’ye yakın kayıp yaşanıyor.

Gün içinde karar öncesinde 1,3175 YTL ile son 7 ayın en yüksek düzeyine çıkan dolarda kararın etkisi sınırlı oldu. Karar açıklandığı sırada bankalararası piyasada 1,3050 YTL düzeyinde işlem gören dolar, davanın kabul edildiğinin açıklanmasıyla ilk başta 1,3135 YTL’ye kadar yükseldi. Ancak kur daha sonra yeniden 1,31 YTL’nin altına indi.

SALAR: 1,32 KIRILIRSA DOLAR 1,40’A GİDER

Davaya ilişkin kararı NTVMSNBC’ye değerlendiren A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, piyasadaki fiyatların içinde davanın kabulünün olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bundan sonraki süreçte davayla ilgili teknik süreç izlenecek. AK Parti’den gelecek açıklamalar önemli. Bu konu ne kadar daha gündemde olacak, önemli olan kısmı o. Asıl seyir dışarıya bağlı olarak devam edecek. Piyasalar arasında en fazla bakılması gereken döviz piyasası. 1,32 önemli bir direnç seviyesi. Kur bunun üzerine çıkarsa yükseliş biraz hızlanabilir ve 1,40’a kadar yükseliş olabilir. Ancak 1,32’nin üzerine çok kolay çıkacağımızı sanmıyorum. Kurdaki hareket diğer piyasalar üzerinde de belirleyici olacaktır. 1,26-1,27 önemli bir destek noktası durumunda. Şu andaki bant aralığı 1,26-1,32 olacak. Hem içeride, hem dışarıda tedirginlik devam ediyor. Kısa vadede ABD’den gelecek verilere bakacağız.”
 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs