'Mini’ halkı aşağılama sözlüğü | " /> 'Mini’ halkı aşağılama sözlüğü | "/>

En Sıcak Konular

'Mini’ halkı aşağılama sözlüğü

31 Mart 2008 15:40 tsi
'Mini’ halkı aşağılama sözlüğü Aysun Kayacı’nın ‘ayak takımı’ çıkışı bize Göbeğini Kaşıyan Adam’ı ve mavi çizgili pijamaları hatırlattı. Bekir Coşkun’un kulakları çınlasın. iyibilgi haber merkezi olarak oturduk, sizler için eğlenceli mi eğlenceli bir sözlü

Haydi Gel Bizimle Ol programının 'demokrat kızı' Aysun Kayacı’nın ‘ayak takımı’ çıkışı bizi şaşırttı. Programın ‘üst perdeden’ konuşan elitisti Pınar Kür’ün karşısında bugüne dek ‘hadise’lerden habersiz 'özgürlükçü küçük kız' rolünü oynayan sevimli mi sevimli manken, "Ben vergi veriyorum. Niye vergisini vermeyen 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit” sözleri ile tepkileri üzerine çekti.

Kayacı’nın ‘ayak takımı’ sözü bizim ‘taze’ zihinlerimize ister istemez başka sözleri getirdi. iyibilgi sizler için ‘ayak takımı’nın kardeşi öteki sözleri derledi. Buyurun…

Göbeğini Kaşıyan Adam: Göbeğini Kaşıyan Adam sözünün telif hakkı Hürriyet yazarı Bekir Coşkun’a ait. Onun ifadesi ile ‘O’ göbeğini kaşır. Göbeğinin tombik olması ona mutluluk verir. Ayağını altına alıp oturur. Elinde bayraklarla yürüyen kadınları görünce "Ne vınaklıyo bunlar len..." diye kızar. Kitap okumaz. Gazete bilmez. İlgi duyduğu tek gazete, turşu kavanozlarının altına serdiği geçen senenin gazetesidir…

Coşkun ‘o’ yazısında Türk toplumunun çoğunluğunun Göbeğini Kaşıyan Adam olduğunu ve bunun için ülkemizde demokrasi olmadığını yazdı. Göbeğini Kaşıyan Adam sözü sonra tuttu tabi. Artık bir sitesi, ve resimde gördüğünüz üzere bir karikatürü var. Yakında bir TV’si ve adına bir karikatür dergisi çıkacağı söyleniyor. Bekir Coşkun’un ise kahredip saç baş yolduğu ve bunun için saçında 'yüzde 47' tel kaldığını duyduk.

Taşra tüccarı kurnazlığı: Üçüncü görüşçü liberal aydın Ahmet İnsel geçtiğimiz hafta Radikal İki’de bir yazı kaleme aldı. İnsel, AKP’nin demokratlığını eleştirmek isterken taşra tüccarı kurnazlığı kelimesini kullandı. İşin garibi İnsel’in Galatasaray Üniversitesi’ndeki boğaza nazır odasına kadar gidip, ‘Nedir bu Oryantalizm hocam’ diyecek olsak, bize saatlerce oryantalizm eleştirisi yapar değil mi? Ne acı!

Ayakkabıları kapının eşiğinde çıkarmak: Bu sözlüğün favori kelimelerinden biri bu. Türkiye, hatırlanacağı üzere Merkez Bankası Başkanlığı’na Durmuş Yılmaz’ın atanması ile ülkemizde ayakkabıların kapı eşiğinde çıkarıldığı gerçeğini öğrendi. (!) Türk medyası mı deseydik? Bu durum, evlerine ayakkabı ile giren plaza medyası gazetecilerimizin o kadar garibine gitti ki, günlerce bütün ülke 'Yılmaz ailesinin evinin kapı eşiğinde bugün ne olup bitti' diye merak eder hale geldik. Tabi cevabını da gazetelerde çarşaf çarşaf okuduk.

Çizgili pijamalar: İşte bir bomba kelime daha! Çizgili pijamalar, AKP’ye oy veren 16 milyon seçmenin, namı diğer Göbeğini Kaşıyan Adam’ların milli forması. İşin esası bu kavram önceleri Avrupa Yakası’nın Gafur’una aitti. Ama sonra bir kesimin üniforması haline geliverdi. Eminönü'nün tesktil semti Yeşildirek’te mavi çizgili beyaz pijamaların talebi patladı, Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa’ya binlerce mavi çizgili pijama ihraç edildi. Aldığımız son bilgilere göre 16 milyon seçmen bu çizgili pijamaları çok sevmiş. Hiç yıkamadan giyiyorlarmış ve kamusal alanlar da dahil, işyerine de bu pijamalarla gitmek istiyorlarmış. Yaa..

Cumhuriyet okumamak: Bu kavram, ötekilere göre nispeten daha çömez. Cumhuriyet gazetesi baya ‘ihtiyar bir gazete’ ama onu okuma ya da okumama arasındaki tercih şu ara çok popüler. Cumhuriyet okuyanlar modern, çağdaş, kültürlü insanlar. Okumayanları biliyorsunuz işte. Hepsi Göbeğini Kaşıyan Adam!

Tehlikenin farkında olamamak: Bu insanlar çok kaygısız canım! Ülke elden gidiyor ama halen varamadılar tehlikenin farkına. O kadar ışık açıp söndürdük, tencere-tava sokaklara döküldük, halen anlamıyorlar.

Sandıkta kömür ve makarna paketine fit olmak: AKP seçmeninin oyu çok ucuza gidiyor çook! Kapısından içeri ‘Selamün Aleyküm baba’ diyip elinde makarna paketiyle gelen badem bıyıklı-kravatlı adamlara hemen kanıyor. Bir de kömür yardımı paketinden bahsedilince değmesin keyfine. Az uz da değil, 16 milyon seçmen.

iyibilgi haber merkezi olarak toplandık, ‘Bu AK Parti 16 milyon oyu nasıl topladı’ sorusuna cevap aradık? 'Her eve iki düdük, üç kelebek, bir de spagetti makarna paketi (Çünkü spagettiler İtalyan işi, onlar pahalı) dağıtılsa toplam çıkan makarnanın karekökü kaç eder' sorusuna yanıt bulamadık. iyibilgi’nin muhterem okurları; cevabı biliyorsanız saklayamayın, bize de söyleyin.

4 kadın, bir erkek çocuk ve bir adam arabaya binmek: 4 kadın, 4 eş. Bir erkek çocuk, çocuk. 1 adam, 4 kadının kocası. Hepsinin birden kocası! Bu 6 kişilik aile bir otomobile binerse, nasıl biner? Şöyle biner: Adam, şoför koltuğuna oturur. Erkek çocuk öne oturur. Kadınlar ise arkayı dörtlerler.

Neden mi? Bekir Coşkun’ın bir hikmetli yazısında da belirttiği üzere, o adam Göbeğini Kaşıyan bir Adam'dır. Arabayı kullanırken göbeğini rahat kaşıması için önde sıkışma olmamalıdır. Üstelik de kadınlar arasında ‘adalet’li olunması için dördünün de eşit yerlerde oturması gerekmektedir.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 3,791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,983 µs