1990'lara geri mi dönüyoruz? | " /> 1990'lara geri mi dönüyoruz? | "/>

En Sıcak Konular

1990'lara geri mi dönüyoruz?

31 Mart 2008 15:40 tsi
1990'lara geri mi dönüyoruz? Eser Karakaş'dan çarpıcı bir analiz geldi. Özellikle ekonomiyle ilgili sözleri yürek hoplattı. Kapatmanın faturası bakın ne olabilir?

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma davasını kabul etmesi ile birlikte gözler ekonomik verilere döndü. Borsa zaten düşüşle başlamıştı, dolar ise yükselişteydi.

Uluslararası piyasalardaki krize AK Parti davası da eklenince halimiz ne olacak?

Bu sorunun yanıtı ne yazık ki uykularımızı kaçıracak cinsten. Sıcağı sıcağına kararı analiz eden Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Eser Karakaş, "1990'lara geri döneriz" dedi.

Karakaş'ın öngörüsü şöyle;
"Bu gelişmelerin kısa vadedeki yansıması Türkiye'nin 1990'lara geri dönüşü olacak. Yani düşük büyüme, işsizlik, iflaslar, gelir dağılımının bozulması... İşte böyle bir döneme geri dönülüyor. Bence asıl olarak neden Türkiye'de birilerinin 90'lara gidilmek istemesini sorgulamak lazım."

TÜRBAN VE LAİKLİK BAHANE

Eser Karakaş'a göre fay hattını kıran türban ya da laiklik değil. AK Parti hakkında böyle bir dava açılmasının asıl nedeni AB süreci...

"Ben de bu ülkede yaşıyorum" diyen Karakaş, şöyle devam etti; "Meseleyi herşeyiyle, küreselleşme ve dışarı açılma süreci ile ilişkilendirmek daha anlamlı olur. Temel kırılma noktası AB sürecidir, türban ya da laiklik değildir."

AK PARTİ'NİN GÜNAHI

Bu noktada AK Parti'nin hatalarını da sıralayan Eser Karakaş, en başa özgürlükleri geliştirmek için şimdiye kadar harekete geçmemiş olmasını koydu.

Karakaş, "Yüzde 47 oy almış bir siyasi partinin neden bunu iyi analiz edemeyip, neden daha özgür bir Türkiye için adım atmadığı da sorulmalıdır. Bu AK Parti'nin büyük kabahati. Bence yaptıklarında değil kabahati, yapmadıklarında. Bunların başında da Türkiye'nin demokratikleşme süreci, 301. maddeyi değişimi ve AB için gerekli adımlar var. Geçmişin tortuları tarafından hırpalanmaya başlayacağı açıktı ve şimdi hırpalanıyor" dedi.
İnternet haber



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs