En Sıcak Konular

DTP: Sorumlular görevden alınsın

31 Mart 2008 15:18 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP), Nevruz sırasında olayların yaşandığı Van, Hakkâri, Siirt ve Yüksekova'daki mülki idare amirlerinin ve emniyet müdürlerinin görevden alınmasını istedi.

DTP, 21 Mart Nevruz Bayramı'nda yaşanan olaylar nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. DTP Genel Merkezi'ndeki toplantıya DTP milletvekillerinin büyük bölümü de katıldı. 22 Mart günü Van, Hakkâri, Siirt ve Yüksekova'da yaşananları gösteren bir sinevizyon sunumunun da yapıldığı basın toplantısında, DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, olaylardan AK Parti hükümetini sorumlu tuttu. Ayna ayrıca Van, Hakkâri, Siirt ve Yüksekova'daki mülki idare amirlerinin ve emniyet müdürlerinin görevden alınmasını istedi.

Kürtlerin Nevruz Bayramı'nı Özgürlük Bayramı olarak gördüklerini savunan Emine Ayna, "Bu yüzden de Kürtler için vazgeçilmezdir, yasaklanamazdır, çünkü o gün Kürtlerin özgürlüklerini ilan ettikleri gündür" dedi.

"Halkımıza karşı duyulan tüm bu uygulamalardan başta AKP hükümetini ve onun İçişleri Bakanını sorumlu tutuyoruz" diyen Emine Ayna, Milli Eğitim Bakanı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik'in olaylarla DTP arasında zorlama bir ilişki kurmaya çalıştığını iddia etti. Ayna, "Emniyet güçlerinden, valiliklerden ve kaymakamlıklardan sorumlu olan İçişleri Bakanlığı'dır. İçişleri Bakanlığı AKP Hükümeti'ne bağlı bakanlıktır. İçişleri Bakanı AKP milletvekilidir" dedi.

Hükümeti Van, Hakkâri, Siirt ve Yüksekova'daki mülki idare amirlerini ve emniyet müdürlerini derhal görevden almaya çağıran Ayna, "Bu mülki amirlerin görevden alınmaması AKP'nin bu suça ortaklığının göstergesi olacaktır. Eğer AKP hükümeti bu yaşanan vahşetten sorumlu olmadığını söylüyorsa, kendisini bu illerin vali ve emniyet müdürlerini görevden alarak ispata çağırıyoruz" diye konuştu.

DTP, Nevruz'da 2 bine yakın kişinin gözaltına alındığını ve 402 tutuklamanın gerçekleştiğini iddia ediyor. DTP ayrıca, olaylar sırasında 7'si ağır olmak üzere yüzlerce kişinin kurşunla ve saldırılarda yaralandığını ve 2 kişinin öldüğünü savunuyor.

samanyoluhaber.com



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs