En Sıcak Konular

MHP'li Şandır, AK Parti'yi suçladı

31 Mart 2008 15:14 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan'ın, 'Neden MHP hakkında kapatma davası açılmıyor' şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Mehmet Şandır, "Maalesef suç ustü yakalanmış olmanın tedirginliğiyle MHP'yi hedef göstermeye çalışıyor. MHP'yi kendi düştüğü kuyuya çekmeye çalışıyor" dedi.

TBMM'de bir grup öğrenciyi kabul eden Mehmet Şandır, gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'MHP hakkında neden kapatılma davası açılmıyor?' şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Yargı sürecine herkesin saygı göstermesini ve saygı gösterdiklerini ifade etmesini istediklerini dile getiren Mehmet Şandır, Başbakan'ın MHP ile ilgili sözlerinin acınacak bur durumun göstergesi olduğunu kaydetti.

"ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ"

Başbakan Erdoğan'ın özellikle son günlerde sinirlerine hakim olamadığını, herkese, her kuruma yakışıksız suçlamalarda bulunduğunu savunan mehmet Şandır, Türk milleti adına yargı yetkisini kullanan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın, 'Organize bir suç örgütü olmak' ithamıyla AK Parti'nin sürekli olarak kapatılmasını istediğini söyledi. Başbakan'ın bunu milletin gözünden saklamaya çalıştığını savunan Şandır, Başsavcı'nın Anayasa'nın 68. maddesinin 4. fıkrasında tanımlanan suçlar nedeniyle kapatma davası açtığını dile getirdi.

Başsavcı'nın iddiasının özünün, 'Devletin bağımsızlığına, milletiyle bölünmez bütünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyet aleyhine faaliyetlerin yaygın ve sürekli olarak işlendiği organize bir suç örgütü olmuştur' şeklinde olduğunu öne süren Mehmet Şandır, "Burdaki suçlama anlaşılıyor ki Başbakan'ı çok tedirgin etmiş, çok rahatsız etmiş. Suç üstü yakalanmış bir insanın ruh haliyle, düşen bir insanın çırpınışlarıyla her kese, her kuruma saldırıyor" diye konuştu.

"KENDİ DÜŞTÜĞÜ KUYUYA MHP'Yİ ÇEKİYOR"

Başsavcı'nın Anayasa'nın 68. maddesinin 4. fıkrasında tanımlanan 'Organize suç örgütü olmak' suçundan AK Parti'ye dava açıktığını dile getiren Mehmet Şandır, şöyle konuştu:

"MHP'nin bununla uzaktan yakından ilgisi yoktur. MHP, samimiyetle ve dürüstçe, bir topmlumsal sorun haline gelen, bir özgürlük sorunu haline gelen, bireysel hak anlamında toplumu ayrıştıran, vatandaşlar arasında aşağılanmayı, dışlanmayı, hor görülmeyi kurumsalllaştıran bir sorunu iyi niyetle çözmek için bir teklif getirmiştir. Bunu da Sayın Başbakan'ın talebi üzerine getirmiştir. Bir satırlık formül arıyordu. Biz vatandaşlarımızın kanun önünde eşitlik ilkesine tabi olması ilkesini güçlendiren Anayasa'nın 10. maddesine dayalı bir teklif getirdik. Sonra peşimize takıldılar. Şimdi bundan pişmanlık duydukları ortaya çıkıyor. Şimdi diyor ki; 'Madem başörtüsünden dolayı bizi kapatıyorsunuz, niçin MHP'yi kapatmıyorsunuz?'... Çok yakışıksız. Belki Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır ama, Türk toplumuna yakışmayan bir tavrın içeriside. Maalesef suç ustü yakalanmış olmanın tedirginliğiyle MHP'yi hedef göstermeye çalışıyor. MHP'yi kendi düştüğü kuyuya çekmeye çalışıyor. Biz üzülüyoruz onun durumuna."

OLİ REHN'İN AÇIKLAMALARI

Mehmet Şandır, Oli Rehn'in AB'nin genişlemeden sorumlu komiseri olarak AB ilkelerine göre Türkiye gündemini değerlendirdiğini ifade ederek, "Rehn görevini yapıyor. Onun söylediklerini kendi gerçekliği içinde değerlendiriyoruz" dedi. Türkiye'nin kendi kararlarını veren ve bu kararlarını uygulayabilen ülke konumundan çıktığını savunan Şandır, AB'nin, kendi sorumluluğunu unutarak her gün Türkiye'ye ne yapması gerektiği tavsiyesinde bulunduğunu kaydetti. Şandır, "Bizim Oli Rehn'e bir sözümüz yok. Oli Rehn Türkiye'yi yönetenlerin bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışıyor. Türkiye buna müstehak değildir. Oli Rehn'in Türk yargısına müdahale etmek gibi bir hakkı yokktur, haddi de değildir. Türkiye'yi bu noktaya getiren siyasi iktidar MHP olarak bizim muhattabımızdır. AB konusuda gelinen nokta Türkiye açısından bir vehamet noktasıdır" diye konuştu.

Samanyolu haber



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs