En Sıcak Konular

‘Sayın Öcalan’ın görüşleri tartışılmalı'

31 Mart 2008 11:55 tsi
‘Sayın Öcalan’ın görüşleri tartışılmalı' Nevruz kutlamaları için geldiği Londra'da Kürtlere seslenen Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için terörist Abdullah Öcalan'ın görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Londra'da Nevruz kapsamında devam eden kutlamaların sonuncusu Finsbury Park'ta gerçekleşti. 12 bin Kürt vatandaşın toplandığı konser alanında kutlamaya katılan Londra Beledeyi Başkanı Ken Livingstone, Muhafazakar Parti'den Londra Belediye Başkan adayı Boris Johnson ve Liberal Demokrat Parti adayı Brian Paddict de birer konuşma yaptı.

TÜRKİYE’YE KARŞI KIŞKIRTMA!
Konser öncesi sahneye çıkan Tuncel, Türkiye'de Nevruz kutlamaları çevrçevesinde yaşanan olumsuz tabloyu aktararak vatandaşları Türkiye'ye karşı kışkırttı.

NEVRUZU ENÇOK KÜRTLER HAKEDİYOR
Bütün Orta Doğu halklarının Nevruz'u kutladıklarını dile getiren Tuncel en çok Kürtlerin bu bayramı kutladıklarını belirterek şunları kaydetti: "En çokta Kürtler Nevruz'u hakediyor. Kürtler, Nevruz ateşini yakarak bugünlere gelebildiler. Bugün burda olmamızı sağlayan bu Nevruzu yaratanlardır. Türkiye'de Nevruz izin verilen yerlerde coşku içinde kutlandı. Herkes en güzel kıyafetlerini giyerek bu bayramı kutladı. Ancak Van, Siirt'te, Hakkari'de ne yazık ki halkımızın üzerine kurşun sıkıldı. Evler basılarak silahlar dayandı. Vahşet sonucu iki arkadaşımız yaşamını yitirdi. Bu şiddet uygulamaları Türkiye'de AK Parti hükümetinin Kürt vatandaşlara karşı savaş açtığını bir göstergesidir." dedi.

BU HALKIN KÜLTÜRÜNÜ KABUL ETMEK ZORUNDASINIZ
Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği sınır ötesi askeri operasyonunu da eleştiren Tuncel, "Bu sorunu operasyonla, inkarla yok edemezsiniz. 20 milyon insanı yok sayamazsınız. Bu halkın kendi kimliği ve kültürünü yaşamasını kabul etmek zorundasınız. Bu halk kendi anadiliyle eğitim almak istiyor. Bu halk Türkiye sınırları içinde yaşamak istiyor ama özgürce yaşamak istiyor. Kürt halkının taleplerini dikkate almak zorundasınız. Sokakta atılan sloganlar sorunun nerde olduğunu çok net ifade ediyor." diye konuştu.

SAYIN ABDULLAH ÖCALAN’IN GÖRÜŞLERİ TARTIŞILMALIDIR”
Terörist Abdullah Öcalan posterleri ile PKK bayrağı ve "Yaşasın Öcalan" sloganları altında sahnede konuşmasına devam eden Sabahat Tuncel, terörist Öcalan lehine de açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu: "Kürt sorunun çözümü isteniyorsa Sayın Abdullah Öcalan'ın görüş ve önerileri tartışılmalıdır. Bu çözüm için zaman kaybedilmemelidir. Türkiye'de katledilen olaylar iki halkı birbirinden uzaklaştırmaktadır. Çözüm varken bundan kaçınmamalıdır. Başta AKP olmak üzere bütün dünya Kürtlerin taleplerini dikkate alsın. Kürtler barış istiyor, demokrasi istiyor." şeklinde konuştu.

Livingstone: "Belediye Başkanı kim olursa olsun önümüzdeki sene, Nevruz Londra'nın merkezinde kutlanacaktır"

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLURSA OLSUN NEVRUZ KUTLANACAK
Konuşmasında tüm halkın Mayıs ayında yapılacak Belediye Başkanı seçimlerinde oy vermeye çağıran Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, "Bütün komşularınız, yakınlarınız ve çalışanlarınızla birlikte oy vermeyi unutmayın. Nevruz dünyada kutlanan önemli bayramlardan biridir. Önümüzdeki sene Londra Belediye Başkanı kim olursa olsun Nevruz Trafalgar Meydanı'nda kutlanacaktır." dedi.

“KÜRTLERE KARŞI AYRIMCILIĞI KALDIRACAĞIM”
Kutlamaya katılan ve konuşma yapan bir diğer belediye başkan adayı ve aynı zamanda Türk kökenli olan Boris Johnson ise çok kültürlü bir yapıya sahip Londra'da bulunan Kürt ve diğer etnik topluluklara karşı işlenen ayrımcılığı ortadan kaldıracağını söyledi. Bunun için gece-gündüz çalışacaklarını ifade eden Johson, "Londra'yı daha günvenli ve suçtan uzak bir şehir haline getireceğiz. Böyle bir şehirde her birey kendisini daha iyi ifade etme imkanına sahip olacaktır. Nevruz'unuz kutlu olsun, yeni seçilecek başkan da umarım hayırlı olur." dedi.

Londra'da Kürtler dahil tüm etnik toplumların kendi değerlerini özgür bir şekilde ifade etmelerine izin vereceklerini belirten Liberal Demokrat Parti adayı Brian Paddict, başkan olması halinde yabancılara karşı yapılan ayrımcılığı kaldıracaklarını ve tüm toplumların kendi farklılıklarını özgürce yaşayabilmelerine olanak vereceklerini kaydetti. Paddict, "Londra'da farklı etnik toplumdan demokratik bir şekilde seçilen ilk belediye meclis üyesi Liberal Demokratik Parti'den seçilen Ali Demirci oldu." diyerek Liberal Demokrat Parti'nin hoşgörüsünü dile getirdi.

Bu arada konuşmalardan sonra başlayan konserde 'Diyar' müzik grubu ve Şivan Perver sahne aldı.


CİHAN
 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    70,297 µs