En Sıcak Konular

Dolar'dan parti kapatmaya sert tepki

31 Mart 2008 10:58 tsi
Dolar'dan parti kapatmaya sert tepki Geçtiğimiz hafta hızlı bir hareketle 1.30'un üzerine çıkan ve son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşan dolar kritik seviyelerde bulunuyor.

Hafta boyunca yurtdışı gelişmelerin yanında içerideki siyasi gelişmelere odaklanacak olan döviz piyasalarında hareketli seansların devam etmesi bekleniyor. Dolar bugün de 1.31 seviyesine hareketlendi.

Piyasaların bugün en önemli gündemi Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye açılan kapatma davası ile ilgili alacağı ilk karar. Geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişte bugünkü kararın riskini almak istemeyen yatırımcıların satışı etkili olurken, doları 1.30'un üzerine taşımıştı. Uzmanlar, iddianamesinin kabul edildiği yönünde bir kararın çıkması halinde doların 1.30 üzerindeki seyrini sağlamlaştıracağını düşünüyor. Bu durumda doların önü 1.40 YTL'ye kadar açılacak.

Tersi durumda ise dolarda sert satışların görülme ihtimali yüksek. Olumsuz senaryoya oynayan piyasalar, olumlu bir kararın çıkması halinde doların gidişini terse çevirebilir.

DOLAR GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar bugüne de bankalararası piyasada yükselişle başladı. Yurtdışı borsalarda yaşanan düşüşler ve ABD ekonomisine ilişkin tedirginlikler doların bankalararası piyasada 1.3090 YTL seviyesine yükselmesine neden olurken,

Uzmanlara göre dolarda 1.32 önemli bir seviye. Olası bir yükselişte dolar ilk olarak bu seviyeyi deneyecek. 1.32'nin üzerine çıkması halinde ise yükseliş hızlanabilir. Dolarda destek seviyesi olarak ise 1.26 YTL gösteriliyor. Dolarda olası satışların karşılanacağı ilk nokta 1.26 YTL olacak.

BORSANIN DA ATEŞİ YÜKSEK

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, haftanın ilk işlem gününe satıcılı başladı.İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi yüzde 2,5'ten fazla düşüşle 38 bin 446,86 puana kadar geriledi ve kapanış seviyeleri itibariyle 2007 başından beri en düşük seviyeleri gördü.

UZMANLAR NE DİYOR?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti'nin kapatılması için açtığı davada raportörün raporunu inceleyen mahkeme heyeti davayı görüşüp geçip geçmeyeceğine bugün karar verecek. En önemli gündem maddesinin Anayasa Mahkemesi'nin kararı olduğunu belirten uzmanlar, doların 1,29-1,32 arasında oynamasını bekliyor. Tera Menkul Değerler'den Ersagun Şimşek, mahkemenin davayı iade etmesi halinde piyasalarda iyi bir ralli yaşanacağını belirterek, "Borsa kayıplarını çok hızlı telafi eder, döviz ve faiz de geriler." dedi.

Samanyolu Haber



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs