En Sıcak Konular

Başbakan'ı kahreden genç

31 Mart 2008 09:09 tsi
Kahroluyorum, üzülüyorum. Hele hele bir akşam baktım ki bir genç şunu söylüyor..

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bazıları çıkıp diyorlar ki, 'Efendim, Başbakan 22 Temmuz akşamı söylediklerini orada bıraktı.' Hayır, Başbakan Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz'da ne dediyse, dün ne dediyse, bugün de onun arkasındadır'' dedi.

Erdoğan, partisinin Bursa İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadığını, asla kavgadan yana olmadığını, ülkede birlik, beraberlik ve dayanışma varsa bunun AK Parti iktidarıyla olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Diyorlar ki bazıları çıkıp, 'Efendim, Başbakan 22 Temmuz akşamı söylediklerini orada bıraktı.' Hayır, Başbakan Tayyip Erdoğan. 22 Temmuz'da ne dediyse, dün ne dediyse, bugün de onun arkasındadır. Bazen bakıyorum, öyle kariyer sahipleri çıkıp, bazı ifadeler kullanıyor. Diyorlar ki 'Efendim, bunlar oturuyorlar, kalkıyorlar bir başörtüsü konuşuyorlar.' Ayıptır, ayıp. Nerede olursa olsun, hangi makamda olursa olsun, çok açık ve net söylüyorum, 5 sene iktidarımız döneminde Meclisin gündemine başörtüsü diye bir konu mu geldi? Hep sabrettik. Ama bu milletimizin sorunuysa o sorunu çözmek bizim sorumluluğumuzdur. Yasama organı ne işe yarar? Bu ülkenin sorunlarını çözmeye yarar.''

Erdoğan, CHP ile de mutabakat aradıklarını, Deniz Baykal ile bu konuyu görüştüklerini belirterek, ''Ancak, meydanlarda o söyler, kampanya otobüslerine başörtülü bacımın resimlerini yapıştırır. Çünkü istismarcıdır. Ama, hatta hatta grup toplantılarına otobüslerle benim başörtülü kardeşlerimi de toptan getirir, onu da yapar. Ama iş sorun çözmeye gelince, bizi çok farklı bir noktaya oturtmaya kalkar. Biz ne diyoruz? Bakınız, Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız'' diye konuştu.

Kongre salonundaki başı örtülü ve açık kadın üyelere dikkati çeken Erdoğan, bu insanların hizmet için bir araya geldiğini, AK Parti'nin farkının ve başarısının bu olduğunu ifade etti.

''BUNLAR SİVAS'TAN ÖTEYE GİDEMİYORLAR''

''Neden bu ülkede ayrımcılık olsun?'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakın bunlar, Sivas'tan öteye gidemiyorlar. Dikkat edin bakın, takip edin. Sivas'tan öteye gidemez muhalefet, gidemiyorlar. Seçim kampanyalarına bakın. Sivas'tan öte kaç ile gitmişler? Ama bu kardeşinizin 55 vilayeti var. Öyle, Hakkari'ymiş, Van'mış, Erzurum'muş, şurasıymış, burasıymış, asla ayrım yok. Gitmediğim il yok. Bizim 3 tane kırmızı çizgimiz var. Etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğe karşıyız, etnik milliyetçiliğe karşıyız. Neden? Çünkü biz, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan 70 milyon vatan evladını canımız, ciğerimiz biliriz. Ve biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu ifadesiyle, 'Millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır' ve bunu yapıyoruz. Bunu yaparken hep beraber yapıyoruz. İşte onun içindir ki AK Parti dikkat edin, 80 ilde milletvekili olan tek partidir. Niye onlarda yok? Bir vilayet hariç 80 vilayette milletvekilimiz var, çünkü hepsini kucaklıyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Niye? Çünkü biz Yunus kültürüyle yetiştik, 'Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü'... Kim olursa olsun ayırt etmeyiz.''

''KAHROLUYORUM, ÜZÜLÜYORUM''

Bazı TV kanallarında gençlere dikkat ettiğini, burada sarf edilen bazı sözlerin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Kahroluyorum, üzülüyorum. Hele hele bir akşam baktım ki bir genç şunu söylüyor, 'Ben, bu başörtülü kızın girdiği yere girmem' diyor. Tabii ki bu hale Türkiye'yi acaba kim getirdi? Bu genci yetiştirenlere sormak lazım, bu gençleri siz nasıl öyle yetiştirdiniz? Ondan sonra o başörtülü kıza sordular, 'Sen ne istiyorsun?' diye. 'Ben arkadaşımın girdiği her yere girerim' dedi.

Şimdi işte biz bunu konuşmalıyız. Ben diyorum ki, benim başı açık, başı örtülü kızımın arasında en ufak bir ayrım yoktur, olamaz. Kişisel tercihler üzerinde kimsenin dayatma yapma hakkı yoktur. Bu özgürlük alanlarına kimsenin girmeye hakkı yoktur. Bu böyle biline... Bırakalım, bu ülkenin gençleri, evlatları birbirlerini bu ülkede, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla sevsinler. Büyük Türkiye'yi ancak böyle bir ölçekte sevin. Aksi takdirde kapanınıza kapanır, küçülür, geçmişte küçüldüğümüz gibi...''

''SİZİN GİBİ YAN GELİP YATALIM MI?''

Erdoğan, göreve geldikleri dönemde 2 bin dolar olan kişi başına düşen milli gelirin, 5 yılda 7 bin dolar seviyesine geldiğini, 115 bin derslik yaptıklarını belirterek, birçok altyapı sorununun da bu dönemde çözüme kavuşturulduğunu anlattı.

İlköğretim okullarında ücretsiz kitap dağıtımından, bilişim altyapısı ve bilgisayara erişimin kolaylaştırılmasına kadar daha birçok hizmetin de AK Parti iktidarı döneminde hayata geçirildiğini dile getiren Erdoğan, ''İstiyoruz ki bizim yavrularımız, silah, bıçak kullanmayı bıraksın, bilgisayar kullansın'' dedi.

Başbakan Erdoğan, toplu konut, metro, kara yolu gibi hemen her alandaki icraatlarının muhalefet tarafından ''oy'' için yapıldığı eleştirilerine maruz kaldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ne yapmamızı isterdiniz? Yan gelip yatalım mı, sizin gibi? Zaman zaman biraz da böyle ders veriyorlar. Sevsinler sizi... Almanız gereken cevap neyse bunu alacaksınız, alacaksınız. Sessiz yığınların sesi olarak bu yola çıktık. Kimsesizlerin kimi olarak bu yola çıktık. Biz yolda kalmışa, darda kalmışa hiçbir zaman uzak durmadık. Bunlar bizden imtiyaz istediler, bazıları. Dedik ki 'Bizden imtiyaz beklemeyin, bizden adalet bekleyin'. İmtiyaz kime? İmtiyaz millete. İmtiyazı biz millete dağıtacağız, imtiyaz onun hakkı. Çünkü, yıllar yılı halkımdan bu esirgendi. İşte onun için dağ taş demeden yürüyoruz.''

bugün



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs