kim yönetecek | " /> kim yönetecek | "/>

En Sıcak Konular

Parti kapatma hikaye, kim yönetecek

30 Mart 2008 21:40 tsi
Parti kapatma hikaye, kim yönetecek Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen bir konferansa katılan Hasan Celal Güzel'den kritik hatırlatma: "Oy kullanmaktan daha önemli görevler var. Parti kapatma hepsi hikaye, mesele milleti kim yönetecek." Bakın Hasan Celal Güzel vatandaşlığın tanımını na

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, vatandaşlığın sadece seçimlerde oy kullanmak olmadığını aynı zamanda siyasetçiye sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen tarafından Hatay'ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen konferansa katılan Hasan Celal Güzel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şu an için demokrasi mağduru olduğunu ve milletin kendisine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Milli irade hırsızlarına fırsat verilmemesini isteyen Güzel, "Eğer bizim vergilerimizle alınan silahlar milletin göğsüne çevrilirse o zaman silahı başına geçiririz. Parti kapatma hepsi hikaye, asıl mesele bu milleti kim yönetecek. Bazı statükocular mı, omzu kalabalık olanlar mı, rektörler mi, başsavcılar mı, yoksa bir kısım medya mı? Yapılanlar sayesinde bu gün Türkiye'de yargı ve adalet en güvenilmez müessese olmuştur. Savcı bir tank olmuştur. Bu kadar tek taraflı ve hukukla ilgisi olmayan bir iddianame olamaz, yüzde 99'u başörtüsüyle ilgili. Onun için diyorum ki, eğer tedbir alınamazsa AK Parti kapatılır. Çünkü mesele hukuki değil siyasidir." dedi.

Bu noktada MHP'ye de büyük görev düştüğünü, DP ve ANAP'ın akıbetine uğramamak için çok akıllı hareket etmesi gerektiğini dile getiren Güzel, "Düne kadar Maocu olan Perinçek gelmiş ulusalcıyım diyor ve darbe düzenlemeye çalışıyor. Ergenekon çetesi antidemokratik eylemlerin organizatörlüğünü yapıyor. İP'te Yargıtay krokileri çıkıyor, başsavcıyı öldürtüp AK Parti'nin üstüne atmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Eski Bakan Güzel, milletin hiç bir zaman kendi hazırladığı bir anayasa ile yönetilemediğine dikkat çekerek, "Atatürk milli iradenin önemini bildiği için 21'deki ilk Anayasa daha özgürlükçüdür. Milleti korumak için değil, devleti milletten korumak için yasa yapmışlar. Devlet yönetimi antidemokratik güçlerin elindedir. Anayasa Mahkemesini, Meclisin üstüne çıkartmaya çalışıyorlar, böyle saçmalık olur mu?" ifadelerini kullandı.

CİHAN

 



Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs