tebrik ziyaretçilerinde artış | " /> tebrik ziyaretçilerinde artış | "/>

En Sıcak Konular

Başsavcı'ya tebrik ziyaretçilerinde artış

30 Mart 2008 19:12 tsi
Başsavcı'ya tebrik ziyaretçilerinde artış Referans Gazetesi Yazarı Nuray Başaran, Başsavcı'nın makamının çiçeklerle dolup taştığını anlatıyor. Bu da gösteriyor ki, AK Parti hakkında kapatma davası açmasından dolayı kendisini kutlamak isteyenler çiçek yağmuruna tutmuş Başsavcı'yı.

Albdülkadir Selvi/Yeni Şafak

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile ilgili gelişmeleri Gazeteci Bekir Coşkun'un köşesinden takip edebileceğimi düşünüyordum. Bekir Coşkun'un da Başsavcı Yalçınkaya gibi Şanlıurfalı olmasından kaynaklanmıyordu bu kanaatim elbette ki. Hem hemşehri hem de çok yakın iki dost olduklarını biliyorum. Başsavcı Yalçınkaya ile Bekir Coşkun'un bir de ortak dostları var: Gazeteci Emin Çölaşan.

27 Mayıs'ta idamları coşku ile karşıladığını söyleyen Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan bu dostluk halkasına dahil mi orasını bilmiyorum. Bekir Abi'nin eşi Andree eski TRT'ci. Tansel Hanım hukukçu. Nuray Başaran'ın köşesinden Abdurrahman Beyin eşinin de hukukçu olduğunu öğrendik. Erkek erkeğe bir ahbaplık mı bu yoksa ailece bir dostluk mu orasını bilemem. Bekir Coşkun'un, “Çok sürmez Çünkü AK Parti sona geldi. Bu bir tango ise Sondan bir önceki tangodur” sözünü bu nedenle ciddiye aldım. Ama eksik düşünmüşüm. Hatta yanılmışım. Abdurrahman Bey'in reflekslerini ölçmek için Bekir Coşkun'un satırları arasında gezinmeme gerek yokmuş. Referans Gazetesi Yazarı Nuray Başaran, 1 saat 15 dakika süren bir görüşme yapmış. Başaran, Başsavcı'nın makamının çiçeklerle dolup taştığını anlatıyor. Hepsi de taze çiçeklermiş. Bu da gösteriyor ki, AK Parti hakkında kapatma davası açmasından dolayı kendisini kutlamak isteyenler çiçek yağmuruna tutmuş Başsavcı'yı.

Sadece çiçekler değil, heyetlerin de biri gelip, diğeri gidiyormuş. Ne zaman CHP Genel Merkezi'nin önünden geçsem güvenlikçi kulübesindeki görevlilerden başkasını görmediğim için hüzünlenir, “bu ne biçim parti” diye söylenirim. Ancak Başsavcı'nın geleni gideni pek çokmuş. Öyle ki, “Anayasayı değiştirmeye cesaret edemezler” beyanatını verdiği Gençlik Konfederasyonu üyeleri tam 10 gün önceden randevu istedikleri halde Cuma günü ancak görüşebilmişler. Konfederasyonun Başkan Yardımcısı Abdullah Filiz'le konuştum. Filiz, “Ancak yarım saat kalabildik. Çünkü bekleyenler vardı” dedi.

Gençlik Konfederasyonu üyeleri dışarı çıkınca hemen ikinci bir heyet alınmış içeriye. Başsavcı kendisine AK Parti'nin Anayasa değişikliğini soran Gençlik Konfederasyonu üyelerine “Anayasayı değiştiremezler” yanıtını o görüşmede vermiş. Vatan Gazetesi, başarılı muhabiri Levent İçgen'in haberini, “Cesaret edemezler” başlığı ile vermişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Perşembe günü gece yarısı, “Basın Bürosu bildirileri dışında bu tür haberlere itibar edilmemesi” şeklinde bir açıklama yaptığı için Gençlik Konfederasyonu üyelerine tekrar tekrar sordum. Vatan Gazetesi'nde çıkan sözlerin tamamı Başsavcı'ya aitmiş. “Başkanımız Feridun Cevahiroğlu verdi” dediler.



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs