En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu ne değişikliği istedi?

30 Mart 2008 14:26 tsi
BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'deki son tartışmaların herkesi kaygılandırdığını söyledi.

Yazıcıoğlu, geçtiğimiz akşam Berlin Alperen Ocakları'nın, üyelerine ve basın mensuplarına verdiği yemeğe katılarak Türkiye'deki gelişmelere ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Yurt dışında yaşayan Türklerin vatan hasretiyle Türkiye'deki gelişmeler konusunda daha hassas olduklarını ve TSK'nın Kuzey Irak'tan çekiliş şeklinden tüm Türklerin üzüntü duyduklarını ifade eden Yazıcıoğlu, ''Türkiye'deki son tartışmalar herkesi kaygılandırdı. Hiçbir olumlu gelişmeyi sürdüremiyoruz, çünkü siyaset inisiyatif almıyor. Gereğini yapmıyor'' şeklinde görüş belirtti.

Çok sayıda Amerikalı yetkilinin, Türk askerlerinin Kuzey Irak'tan en kısa zamanda çekilmeleri gerektiğini söylemelerinden sonra askerlerin geri çekilmesinin TSK'nın imajına gölge düşürdüğünü, ancak kendilerinin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan tüm açıklamalara inandıklarını kaydeden Yazıcıoğlu, ''Neden Amerika'nın şov yapmasına izin verildi? Bizim söylediğimiz bu'' diye konuştu.

Bu konuda iktidar partisine düşen önemli bir görevin olduğunu belirten Yazıcıoğlu, askerlerin bir gizlilik içinde çekilmelerinin doğal olduğunu, ancak böyle bir durumda iktidar partisinin diğer partilere, çekilmeye başlandığı konusunda bilgi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

-ANAYASA-

Yazıcıoğlu, Türkiye'deki mevcut anayasanın, darbeleri koruyan, bunları meşru sayan ve yasakları ön plana çıkartan bir anayasa olduğunu, öncelikle bunun demokratik bir hukuk devleti anayasası haline getirilmesi gerektiğini kaydederek, kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlığın da kaldırılmasını ve seçim yasasının da değiştirilmesini istedi.

Vatandaşların tercihli oy kullanarak milletvekillerini kendilerinin belirlemeleri gerektiğini savunan Yazıcıoğlu, siyasi partilerin de demokratikleştirilmeleri ve kapatılmalarının zorlaştırılması gerektiğini söyledi.

Yazarların, öğretim görevlilerinin ve vatandaşların bile başörtü konusunda tartışabildiklerini, ancak siyasetçilerin bunu yapmalarına izin verilmemesinin anlaşılır olmadığını belirten Yazıcıoğlu, bir partinin başörtü yasağının kaldırılmasını talep ettiğinde kapatılmasını doğru bulmadığını, çünkü bu konuda özellikle siyasetçilerin tartışabilmeleri gerektiğini ifade etti.

Yazıcıoğlu, ancak şiddete dayalı ve taleplerini şiddete başvurarak elde etmeye çalışan kişileri destekleyen bir partiyi parti olarak kabul etmediğini, bu nedenle DTP'nin kapatılmasına karşı olmadığını tekrarladı.

AK Parti'nin kapatılması gündeme geldiği için bir anda anayasanın da değiştirilmesinin kararlaştırıldığını, bunun yanlış olduğunu savunan Yazıcıoğlu, ''Bunu şimdi yapınca kendin için yapmış oluyorsun. 3 yıl önce yapsaydın devlet için yapmış olacaktın'' diye konuştu.

Ergenekon davasıyla ilgili olarak görüşlerini de açıklayan Yazıcıoğlu, Ergenekon çetesine ''terör örgütü'' denilmeye başlandığını, hiç kimsenin yasa dışı bir yapılanmayı kabul edemeyeceğini, ancak bir yargılama olmadan da Türk tarihinin en büyük efsanesinin adının terör ile bağlantılı hale getirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin ekonomisinin de dünyadaki gelişmelerden dolayı kırılgan bir noktada olduğunu savunan Yazıcıoğlu, Vakıflar Yasası'yla ilgili bir soru üzerine de, bunun Türkiye'ye vereceği zararları yasa kabul edilmeden önce düzenlediği bir basın toplantısında sıraladığını hatırlatarak, devletler arasında karşılıklılık ilkesinin esas olduğunu, eski Osmanlı coğrafyasındaki vakıfların da komşu ülkelerden talep edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yazıcıoğlu ayrıca, Berlin Alperen Ocakları'nda gördüğü gençlerin terbiye ve imanlarından çok etkilendiğini belirterek, ''Bir milletin geleceğini bilmek istiyorsanız gençlerine bakacaksınız'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu yarın Potsdam kentinin tarihi ve turistik yerlerini gezecek, daha sonra Berlin'de yapacağı temaslarının ardından akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

hurhaber



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs