En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sert açıklamalar!

30 Mart 2008 13:39 tsi
Erdoğan'dan sert açıklamalar! Erdoğan partisinin Yalova İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. Çok sert açıklamalar yapan Erdoğan 3 çocuk ısrarını sürdürdü, yapılanları görmeyen medyaya yüklendi:

Erdoğan partisinin Yalova İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Son günlerde bu ülede bir şeyler oluyor. AK Parti'yi türben meselesiyle kilitlemeye çalışıyorlar. Ben 5 yıldır bu ülkedede Başbakanlık yapıyorum. Hiç böyle bir şeyi gündeme getirdim mi? Uluslarası bir toplantıda sorulan bir soruya verdiğimiz bir cevapla bizi suçluyorlar. Ayıptır ayıp! Üstelik bu konuda mutabakat sağlanan bir parti de olduğu halde.

Hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyetini laik demokratik hukuk devleti olarak sırtımızda taşıyoruz. Bunların gözü var, bunların kulağı var, bunların dili var. Ne görürler duyarlar ne söylerler.. 105 bin derslik yapıldı, her okula internet bağlantısı geldi. Her öğrenciye bedava kitap verdik. Madem çağdaştınız niye bunları siz yapmadınız. Bunlar sosyal devletin görevi. Zengin fakir ayrımı yapmadan bu kitaplar veriliyor. O zamanlar paran bile olsa bu kitapları bulamıyordun.Madem demokratik bir sosyal hukuk devletine inanıyorsan bunları duy bunları konuş! Hizmet yolunda günahımız varsa öderiz. Biliyorsunuz CHP yanlısı bir medya grubu var. Çok çocuk istiyoruz diye bize demediklerini bırakmadılar. Ama biz tehlikeyi görüyoruz. 1.8'lik artışla nüfusumuz devam ederse 2038 yılında durumumuz felaket. Avrupa şimdi bunu yaşıyor. Hatta doğurana üste para veriyor. Geçenlerde eski bir cumhurbaşkanı diyor ki: "Çok cocuk olunca tinerci olurmuş. Siz 3 kardeştiniz. Siz niye tinerci olmadınız? Yolsuz ursuz olurmuş. Siz de böyle bir şey mi var?

Bakın Yuannistan kalkınamıyor. 15 milyondu nüfusu şimdi 11 milyana düştü. Paramatrelerini ancak böyle tutturuyor.

Hastanelerin durumu neydi hatırlar mısınız. O kuyruklar daha unutulmadı. Eczanelerden ilaç alabilmek için günlerce sürünülüyordu. Bunu bu iktidar başardı bu millet başardı.

Sayın Başkan daha büyük salon yok muydu? Yalova'da dışarıda iki misli vatandaşımız var.

Herkesin güvende olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bahtı bir daha kapanmasın istiyoruz. Biz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz.

Türkiye ağır bir ekonomik bunalımın kıyısından döndü. Şimdi dünya ekonomisinin gözbebeği.. 27 defa üst üste büyüme rakamlarına ulaştık. Görürler mi? Görmezler. Duyarlar mı? Duymazlar.

Biz diyoruz ki hangi bölgemizde ne varsa doğuda da, batıda da o olacak. Soruyorum size rakip partiler. Bugüne kadar siz neredeydiniz. O illere niye uğramadınız. Yoksa orası vatan toprakları değil miydi? Bu insanlar orada istediklerini bulamadıkları için büyük şehirlere göç ettiler. Bu göç zeminini kuranlara bugün hesap soran var mı? Git Erzurum'a Van'a Malazgirt'e neler var neler? Git oraları tanıyamazsın. Biz vatan topraklarımızın tamamını seviyoruz. Yalaova neyse Erzurum neyse Hakkari neyse Siirt bizim için odur.

GAP'ı inşaallah 5 yılda bitireceğiz. Bunun için 12 milyar dolar ayırdık. 2 baraj yapacağız. İşte biz bunun için bölgesel milliyetçiliğe karşıyız. Biz herkesin inanç ve yaşam hakkına saygılıyız. Tüm inanç gruplarının bu ülkede özgüven içinde yaşamasını istiyoruz.

Biz tarihteki gibi 'kesrette vahdet' vardır. çoklukta birlik vardır anlayışını kabul ediyoruz ve buna sahip çıkıyoruz.

Kişi başına milli gelirde gelinen durum ortada 5 senede 308 milyar dolar. İhracaatta da aynı durum ortada.. 38 milyar doların üzerine 71 milyar dolar ekledik. 70 yılda 38 milyar dolar. 5 yılda 71 milyar dolar. Halep ordaysa arşın burada. Dünyada ekonomik kriz var. Biz sarsılmadık. Dimdik ayaktayız. Akşam yattılar sabah kalktılar paramıza bir sıfır bir sıfır eklediler. Altı sıfır oldu. Gece yarılarında koyulan 6 sıfırları atacağız dedik. Ne dediler? Enflasyon patlar dediler. Enflasyon patladı mı? Çatladı çatladı?

Millet sandıkta cevabını verecek. Millet affetmez. Bu milletin artık özgürlükten taviz vermeye bir niyeti yok. Ben bunu görüyorum. Hesap ortada Halep ordaysa arşın Yalova'da...

81 ilde ve ilçelerde AK Parti Kadın Kolları'nın teşkilatlanması var. Dünyada bunun örneği yok. Sizi kıskananlar olacak. onun için durmak yok yola devam. Onun için diyorum ki Aşık Veysel misali 'uzun önce bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece..'

Onun için hepsi siyasette iflas ettiler, iflas etmeye devam edecekler. Erdoğan'ın sözleri sık sık yoğun tezahüratlarla kesildi.

haber7
 



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs