'Fitne'ye dava! | " /> 'Fitne'ye dava! | "/>

En Sıcak Konular

'Fitne'ye dava!

30 Mart 2008 12:49 tsi
'Fitne'ye dava! Hollandalı aşırı sağcı siyasetçinin İslam karşıtı filmine Türk dernekleri, kendi ülkesindeki işverenler sendikası ve görüntüsünü kullandığı bir rapçi dava açıyor. BM de filmi kınadı..

Avrupa'nın "İslamlaştırılmasına" karşı başlattığı kampanya ve söylemlerle adını duyuran Geert Wilders, bu kez filmiyle tepki çekiyor. Siyasi parti lideri milletvekilinin önceki gün internetten yayımladığı 15 dakikalık filmi "Fitne" sert tepkiyle karşılandı. Yayımlayan sitelerden biri "çalışanlarına yönelik tehditler" gerekçesiyle filmi gösterimden kaldırdı. Hollanda İslam Federasyonu'nun avukatı Ejder Köse, dün Rotterdam kentindeki mahkemeye başvurdu. "Filmin yasaklanmasını ve Wilders'in halkın önünde özür dilemesini istediklerini" söyledi.

'ZARARIMIZI TAZMİN ETSİN'
"Müvekkillerim ifade özgürlüğüne saldırmıyor" diyen Türk avukat, İslam'a hakaret edilmesinin önüne geçmek istediklerini vurguladı. Wilders'in son dört yılda yaptığı açıklamaları da mahkemeye delil olarak sunduklarını belirterek "Nefret körükleyici konuşmalar yasasını ihlal ettiğini kanıtlayacağız" dedi. Hollanda işverenler birliği VNO-NCW başkanı Bernard Wientjes de ticari bağlantılarının film yüzünden zarar gördüğünü belirtip dava açacaklarını söyledi. Ürdün medyası, Hollanda ürünlerini boykota çağırırken; Arap Birliği zirvede boykot kararını ele alacak.

BM: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL
Fas kökenli Hollandalı rap şarkıcısı Edin de yönetmen Theo Van Gogh'un katili kılığına girdiği albüm kapağını kullandığı için Wilders'e dava açacağını söyledi. Hollanda'daki birçok Müslüman derneği ise filme sert tepki göstermedi. Bir derneğin başkan yardımcısı Yusuf Altuntaş ise "Bu görüntülerin birçoğunu daha önce gördük. Hollanda'da bir sorun olacağını sanmıyorum" dedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da "Wilders'in hakaret içeren İslam karşıtı filmini kınıyorum. Burada ifade özgürlüğü söz konusu değil. Özgürlük, sosyal sorumluluk da taşımalıdır" dedi.

sabah



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs