En Sıcak Konular

100 terörist evine döndü!

30 Mart 2008 09:59 tsi
Kara ve havadan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürerken, bir yandan da teröristlerin dağdan indirilmesi için ailelerle görüşülüyor. Bu girişimler sonucu şimdiye kadar onlarca terörist, dağdan inerek ailelerine kavuştu.

100 terörist aileleri aracılığıyla evine döndü 

Son dönemde kaçmaların artması üzerine terör örgütü, teröristlerin aileleriyle görüşmesini yasaklıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geçmiş yıllarda kandırılıp terör örgütü PKK'ya katılan gençlerin ailelerine dönmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, evine dönen her kişinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Çocuklarını terör örgütüne kaptıran yüzlerce aile, dağdaki çocuklarını dönmeleri için ikna etmeye çalışıyor. Binlerce ailesi terör örgütüne katılan çocuklarının akıbetini bilmiyor. Doğu ve Güneydoğu'da valilikler bünyesinde kurulan komisyonlar da çocukları dağda olan ailelerle görüşüyor. "Etkin pişmanlık" hükümleri kapsamında aileleri aracı kılan yetkililer, teröristlerin örgütten ayrılmalarını sağlıyor.

Kimi aileler çocuklarıyla telefon yoluyla kimileri de örgüt kamplarına giderek görüşüyor. Girişimler sonucu bölgede yaklaşık 100 teröristin kanunlar çerçevesinde ailelerine kavuştuğu belirtiliyor. Operasyonlarla birlikte son aylarda kaçmaların artması üzerine terör örgütü, teröristleri ailelerini görüştürmemeye çalışıyor. Çünkü ailelerle görüşülmesi, teröristlerin duygusallaşıp örgütten kaçmasına neden oluyor.

Vatandaşların huzur ortamının daim olmasını istediklerini dile getiren Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu huzur ortamının gelişmenin ana dinamiği olduğunu söyledi. "İnsanların sevgiyi ürettiği ve paylaştığı birliğin beraberliğin kardeşliğin en yüksek seviyeye çıkartılması için çalışmalıyız" diyen Mutlu, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Terör örgütüne katılanların ailelerine dönmeleri için çalışmaların sürdüğünü anlatan Mutlu, meselenin süreklilik arz ettiğini ve gündemlerinden hiç düşmediğini ifade etti. Amaçlarını, "Bu memlekette herkes yapmış olduğu bir hatanın, eve dönüşüm noktasında fırsat yakalatıp annesinin, babasının, sevdiklerinin yanına evine gelmesidir" diye özetleyen Mutlu, bir insanın hayata tekrar başlamasının çok önemli olduğunu vurguladı.

"Candan daha kıymetli bir şey var mı?" diye soran Mutlu, "Bu dileğimiz her vesileyle canlıdır. Bunun için de gayret sarf ediyoruz. Mevcut planlamalara göre değil, her dönem yapılan bir çalışma. Her gün bu manada bizim için kıymetlidir. Her kişi kıymetlidir. Evine dönen her kişi bizim için önemlidir. Ona yönelik çalışmalarımızı, bilgilendirme ve sahiplenme sürekli olarak yapıyoruz. Bunda bir kesinti, belli bir dönem düşüş veya artış yok. Ümit ediyoruz herkes evine, yuvasına, hayata dönsün. İsteğimiz budur. Hayat güzel. Hayatı, güzellikleri paylaşsın. Yanlış bir yola, bir şekilde girilebiliniyor. Kandırılıyorsunuz, kanıyorsunuz, hata olabiliyor. Ama netice itibariyle anneye, babaya, hayata tekrar dönüş kadar güzel bir şey yoktur. Ümit ediyorum herkes bu duyguyu yaşasın" şeklinde konuştu.
 
cihan



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,976 µs