En Sıcak Konular

Komşular yakaladığını bize postalıyor!

29 Mart 2008 22:41 tsi
Komşular yakaladığını bize postalıyor! Son beş yılda komşu ülkelerden Türkiye'ye terörist akını oldu! Ama eylem için değil. Bir çok ülke yakaladığı teröristleri Türkiye'ye verdi. Son beş yıl içinde gönderilen terörist sayısı o kadar çok ki ve bir o kadar da interpolün aradığı var ki, şaşırma

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son 5 yılda Suriye’nin 73, İran’ın 67 PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubunu teslim ettiğini bildirdi. Irak’tan ise yine 2000-2007 yılları arasında 408 terör örgütü üyesinin teslim alındığını kaydeden Bakan Atalay, İnterpol aracılığıyla 377 şahsın da terör suçlarıyla ilgili uluslar arası düzeyde arandığını belirtti.

 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son 5 yılda Suriye’nin 73, İran’ın 67 PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubunu teslim ettiğini bildirdi. Irak’tan ise yine 2000-2007 yılları arasında 408 terör örgütü üyesinin teslim alındığını kaydeden Bakan Atalay, İnterpol aracılığıyla 377 şahsın da terör suçlarıyla ilgili uluslararası düzeyde arandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın Suriye, İran ve Irak’tan son 5 yılda kaç PKK terör örgütü mensubunun Türkiye’ye teslim edildiğine yönelik soru önergesini yanıtladı. Bakan Atalay’ın verdiği bilgilere göre, son 5 yıl içerisinde Suriye 73, İran da 67 PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubunu Türkiye’ye teslim etti. Bunlardan 7’sinin terör örgütü içerisinde sözde takım-bölük komutanı, eyalet koordinatörü seviyesinde olduğu tespit edildi. Yine 2000-2007 yılları arasında Irak’tan ise 408 terör örgütü mensubu teslim alındı.

377 PKK’LI KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Bakan Atalay, adli makamlar tarafından İnterpol aracılığıyla 377 kişinin terör suçlarıyla ilgili uluslararası düzeyde arandığını da bildirdi. Atalay, 13 teröristin ise yapılan girişimler sonucunda Türkiye’ye iadesinin sağlandığını söyledi.

Bakan Atalay, MHP’li Kalaycı’nın “PKK’nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Cemil Bayık, Murat Karasu, Hüseyin Fehman, Osman Öcalan ve Nizamettin Taş gibi PKK’nın lider kadrosunun yakalanması ve Türkiye’ye iade edilmesi için Irak devleti nezdinde girişimler yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne gibi sonuçlar alınmıştır?” şeklindeki sorusunu da yanıtladı. Atalay, bu soruya, “Önergede bahsi geçen isimler, İnterpol’e üye ülkeler nezdinde kırmızı bültenle aranmaktadır. Bir kişi hakkında da ülkemize iadesi amacıyla uluslar arası seviyede arattırılması hususunda gerekli işlemler başlatılmıştır” yanıtını verdi.

 
cnnttürk



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs