En Sıcak Konular

Yeni takik: Şehirde kaç terörist var?

29 Mart 2008 20:19 tsi
Yeni takik: Şehirde kaç terörist var?

Son zamanlarda yapılan operasyonlarda ağır darbeler alan PKK terör örgütünün, Türkiye’de ses getirecek bombalı eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı, güvenlik güçlerini alarma geçirdi... Eğitim kaç terörist şehirde?

Son zamanlarda yapılan operasyonlarda ağır darbeler alan PKK terör örgütünün, Türkiye’de ses getirecek bombalı eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Eylemlerin, uzun saçlı, top sakallı ‘entel görünümlü’, özel eğitime tabi tutulan 38 terörist tarafından gerçekleştireceği, eylem yapılacak kentlerin ise Mersin, Ankara ve İstanbul olduğu iddia edildi.

Sınır ötesi operasyonların ardından PKK’nın, bazı taktik değişikliklerine gitmeyi planladığı, bu kapsamda örgütün 1993-1994 sürecine benzer bir yapılanmayla Türkiye içerisine kalabalık gruplar göndermeyi planladığı öğrenildi. İstihbarat birimleri, operasyonlar nedeniyle moral çöküntüsü ve kopmaların yaşandığı örgütün, kanlı eylemler ile adından söz ettirmeyi amaçladığı, saldırıları gerçekleştirecek elemanlarının yakalanmasını önlemek için de deşifre olmamış terörist ailelerini kurye olarak kullanmayı planladığı bilgilerine ulaştı. Elde edilen bilgilerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, geçtiğimiz günlerde tüm illere ‘Gizli’ ve ‘İvedi’ yazısı ile uyarıda bulunuldu. İstihbarat birimlerinin raporlarına yer verilen yazıda, örgütün son zamanlarda çok miktarda havan, doçka (uçaksavar), silah ve gece görüş dürbünleri alındığı, 150 susturucu siparişi verildiği, örgütün teröristlerini özellikle Tunceli, Diyarbakır, Bingöl illeri kırsalına kaydıracağı belirtildi.

TELEFON VE İNTERNET KULLANMAK YASAK

Örgütün bombalı eylemlerde kullanacağı elemanlarının yakalanmasını önlemek için yurt içindeki teröristlerin internet ve telefon ile haberleşmelerini yasakladığı da kaydedilen yazıda, “Yurt içine gönderilen bombacıların yakalanma sebebi olarak görüldüğünden telefon ve internet kullanılmasının yasaklandığı, bütün haberleşmelerin ve aktarılacak malzemelerin kurye aracılığı ile yapılacağı, bu süreçte eylem için Mersin, İstanbul ve Ankara üzerinde önemli durulduğu”
cümlelerine yer verildi.

BOMBALAR OTOBÜSLERLE TAŞINACAK

Örgütün Türkiye’deki bombalı eylemlerde kullanılacak patlayıcıların yakalanmasını engellemek için başvurduğu yol ise şöyle anlatıldı:

“Yurt içinde yapılması düşünülen bombalı eylemlerde kullanılacak patlayıcıların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sözde eyelatler üzerinden güvenli bölgelere taşındıktan sonra örgüt mensupları tarafından batı illerine özel araç ya da otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla aktarılacağı, malzemelerin saklanması, aktarılmasında özellikle kırsalda çocukları olan ailelerin kullanılacağı, kuryelere gönderilen notların genellikle bu aileler tarafından ulaştırılacağı, bunun için deşifre olmamış örgüt mensuplarının ailelerinin kullanılacağı belirlenmiştir.”

Diyarbakır’daki bombalı saldırının olumsuz yansımaları üzerine örgütün Doğu ve Güneydoğu illeri yerine batı illerinde eylem düzenlenmesine yönelik karar aldığı da belirtilen uyarıda, “Kürt nüfusunun az olduğu ülkücü ve AKP yandaşlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerin hedef alınacağı belirlenmiştir. Fedai eylemleri için 38 kişilik bir grup örgüt mensubunun Irak’ın kuzeyindeki bir kampta eğitim çalışmalarına devam ettiği, bu teröristlerin özellikle genç, uzun saçlı, top sakallı, entel görünümlü örgüt mensuplarından seçildiği, kimseyle görüştürülmediği belirlenmiştir” denildi.

Uyarı yazısında, örgütün, maddi kaynak oluşturmak için işadamlarından para talep ettiği, bazı işadamlarının bu isteği geri çevirmesi nedeniyle tehdit edildiği, isteği geri çevirenlerin öldürülmesi talimatının verildiği de belirtilip, bu nedenle işadamlarına dikkat edilmesi istendi.

hürriyet-hasan kırmızıtaş



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs