kaç fire olur? | " /> kaç fire olur? | "/>

En Sıcak Konular

Anayasa değişikliğinde kaç fire olur?

29 Mart 2008 20:04 tsi
Anayasa değişikliğinde kaç fire olur? Kapatma davasını düşürecek Anayasa değişikliği konusunda milletvekilleriyle görüşen AK Parti yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere grubun nabzını yansıtan bir rapor hazırladı.

AKP’den 5 grup başkanvekili ile bakanlar Hayati Yazıcı, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay’ın katıldığı yemekli toplantılardan çıkan tablo dün mercek altına alındı. Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meclis’te biraraya gelerek milletvekillerinin görüşlerini analiz etti.

Parti yöneticileri, mini paketle ilgili kaygılar dile getirilmekle birlikte, toplantıya katılanlar arasında "Böyle bir düzenleme yapılmasın" diyen milletvekili çıkmadığını belirtti. Milletvekillerinin genel yaklaşımının "Dar kapsamlı düzenleme yerine hem parti kapatmayı zorlaştıran hem de demokratik açılımları içeren, AB reformlarını da sürdürecek geniş kapsamlı bir düzenleme yapılsın" şeklinde olduğu belirtildi. Bir parti yetkilisi, "Umduğumuzdan daha sağlam bir tabloyla karşılaştık. 330 sıkıntımız yok" dedi.

Ancak toplantılarda çok sayıda milletvekili, sürecin iyi yönetilmediği yönünde görüş bildirdi. Doğu ve Güneydoğu kökenli milletvekilleri ise "Paket hazırlanırken DTP hakkındaki dava dışarıda tutulmasın. Bu tavır bizi bölgede sıkıntıya düşürür" dedi.

Parti yönetimi, olası firelerin, grup çoğunluğunu, Anayasa değişikliği için alt sınır olan 330’un altına düşürmeyeceği görüşüne vardı. AKP’nin 339 oyu bulunuyor.

 

hürriyet



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs