En Sıcak Konular

Hem basketbolcu, hem manken, hem oyuncu

29 Mart 2008 18:31 tsi
Dudaktan Kalbe dizisinin başrol oyuncusu eski manken Burak Hakkı, yüksek lisanslı bir ekonometrist. İsviçre’de burslu okumaya hak kazandığı ekonometri yüksek lisansını, okulu beğenmediği için yarıda bırakmış. Babası ise onun eğitimini bitirince Kadı

Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan Dudaktan Kalbe dizisinin başrol oyuncusu Burak Hakkı, mankenlikten oyunculuğa geçen bir isim. Hakkı, 5 yıllık oyunculuk kariyeri boyuncu kendini farklı rolleri canlandırarak denediğini, geliştirdiğini söylüyor. Aslında yüksek lisanslı ekonometrist olan Hakkı'nın, oyunculuk gibi bir hayali yokmuş. Gelen yoğun teklifler üzerine ünlü şarkıcıların kliplerinde rol alarak oyunculuğa başlayan Hakkı, son olarak bir korku filmi olan Semum'da rol aldı. Kurtlar Vadisi'nde oynayan manken Sema Şimşek'le evli olan Hakkı, evliliklerine nazar değeceğinden korktuklarını söylüyor.

Mankenlikten oyunculuğa geçiş nasıl oldu?

Oyunculuğa dair herhangi bir merakım yoktu. Hatta küçükken beni videoya çekerlerdi, hiç hoşuma gitmezdi. Okul hayatım boyunca spor dışında hiçbir etkinlikte de bulunmadım. Utangaç bir çocuktum. Ortamın dejenere olması ve iş kalitesinin düşmesi sonrası mankenliğe hevesim azalınca oyunculuğa başladım. Zaten mankenliğe başladığım ilk yıllardan beri oyunculuk teklifleri geliyordu. Tabii bunca tiyatro sanatçısı ve yetenekli bir dolu insan varken mankenlere teklif gitmesi çok ilginç. Galiba seyirci daha güzel kadın ve yakışıklı erkek görmek istiyor. Başlarda uzun süre teklifleri kabul etmedim. Oynayamadığımı düşünüyordum, ama artık oyunculukta kendimi yetiştirmeye çalışıyorum. Her geçen gün daha iyi olduğumu düşünüyorum. Şimdi oyunculuğumu beğeniyorum. Kendime 100 üzerinden 55-60 veririm.

Ekonometri mezunusunuz ve İsviçre'de burslu lisans yapmaya hak kazanmışsınız. İstanbul Üniversitesi'nde birinci olarak yüksek lisans yapmışsınız. Mankenlikle bu eğitim kariyeri pek düşünülemiyor.

O dönemde sadece ben değil, erkeklerin yüzde 90'ı üniversiteliydi. Kadınların eğitim seviyeleri biraz daha aşağıdaydı. Çünkü onlar daha küçük yaşta mankenliğe atılıyorlar ve iyi paralar kazanmaya başlayınca okumuyorlardı. Hem onların iş potansiyelleri daha çok. Biz hem okuyup hem mankenlik yapıyorduk. Üniversitedeyken babam Kadıköy'de ticaretle uğraşıyordu. Ben de babama dükkânında yardımcı oluyordum. Babam işini ileride bana devretmeyi düşünüyordu. Hem üniversite okuyordum hem de birinci ligde Ülkerspor'da profesyonel basketbol oynuyordum.

Bu durumda mankenliğe nasıl başladınız?

Bir dergide mankenlik ajansının reklamını gördüm. Merak ediyordum sadece nasıl bir şey görmek istedim. İlk işimde yazlık bir yerde 15 gün süren bir çekim yaptık. Çok keyifliydi. Bir anda çok iyi para kazandım. Okulla beraber mankenlik yaptım. İsviçre'ye gittiğimde de mankenliğe devam ettim.

İsviçre'den okul bitmeden neden döndünüz?

Okulu beğenmedim. Okul beklentilerimi karşılayamadı. Döndükten sonra İstanbul Üniversitesi'nin ekonometri yüksek lisans sınavına girdim. Birinci olarak kazandım fakat devam edemedim. Matematiği çok seviyorum. Hâlâ dahi matematikle uğraşıyorum. Bilgisayarımda birçok kendi yaptığım program var. Ekonometri ilginç ve keyifli bir meslek. Borsacılar, bankacılar, yatırım planlama yapanlar ve bir şirketin on yıl sonraki planlamasını yapanlar ekonometri bilimini kullanır.

Mankenler ve oyuncular arasında ömür boyu süren evlilikler çok az hatta yok gibi. Evliliğinizin uzun süreli olmasının sebebi nedir?

İki tarafın da birbirini iyi tanıması. Sema'yla 1993'ten beri tanışıyoruz ve evlenene kadar çok iyi bir arkadaşlık sürecimiz oldu. Bunun dışında da Türk aile geleneklerine uygun hareket ettik. Evlenene kadar aynı evde yaşamadık. Evlenmenin gerçekten 'ev'lenmek olması için. Her şeyi düzgün yaşamaya çalıştık. İkimizin de birbirine saygısı var. İkimiz de iyi aile terbiyesi aldık. Etrafımızda bizi bozmaya çalışanlar olabilir. Daha çok kapalı bir hayat yaşamayı tercih ediyorum. Bir kere dekorasyon dergisi için çok rica etmişlerdi. O çekimlerden sonra evimin özel olduğunu düşündüm ve bir daha evimde basın olmayacak. Her arkadaşımız evimize gelemez. Böyle kurallarımız var. Dostumuz başka, arkadaşlarımız ve tanıdıklarımız başka.

Oğlunuz hayatınızda neleri değiştirdi?

Uyku düzenimiz, hayata bakışımız değişti. Keşke daha önce çocuğumuz olsaydı diyoruz. Şimdi iki- üç tane çocuğumuz olurdu.

Bebeğin bakımı için yardım alıyor musunuz?

Kimseden yardım almıyoruz, biz bakıyoruz. Kitaplar okuyoruz. Takıldığımız yerde doktoruna danışıyoruz. Çocuk sevgiyle büyümeli.

Peki evlilik, hayatınıza ne kattı? Mesleki itibarınızı artırdı mı mesela?

Evet, itibarımızı artırdığı doğru. Biz evlenirken ünlü bir koreograf ve bir organizatör, “Sakın evlenmeyin. Hayran kitlen azalacaktır." dediler. O zaman mankenlikte üst noktadayım. Ama bunun saçma olduğunu düşündüm. Biz böyle mutluyuz. İnsanlar bizi gördüğünde ya dizilerimizdeki oyunumuzu ya da evlilik hayatımızı çok beğendiklerini söylüyorlar. Biz de nazardan korkuyoruz. Uzak durmaya çalışıyoruz açıkçası. Sürekli nazar duası okuyoruz.

Eşiniz de mankenliğin yanında oyunculuk yapıyor. Siz mi yönlendiriyorsunuz?

O, oyunculuğa benden daha hevesli. Onun şanssızlığı çok uzun boylu olması. 1,81 cm boyunda. Benim için de boy çok sorun. Bazen keşke 5-6 santim kısa olsaymışım diyorum. 

Zaman Cumartesi

 



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs