En Sıcak Konular

Aysun Kayacı'ya mağara cevabı

29 Mart 2008 17:15 tsi
Aysun Kayacı'ya mağara cevabı Müjde Ar ile Aysun Kayacı'nın TV şovundaki “En fazla kaçak elektrik Güneydoğu’da kullanılıyor. Hala Adıyaman'da mağarada yaşayan insanlar var” sözlerine cevap AKP Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu'dan geldi. Kutlu sert konuştu...

             
 AKP İl binasında divan başkanlığını İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen'in yaptığı Genişletilmiş İl Divan toplantısına AKP Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ve çok sayıda partili katıldı.

Adıyaman Milletvekili ve Meclis İdare amiri Hüsrev Kutlu, bir televizyon programında Aysun Kayacı'nın, “Benim oyum nasıl bir çobanla eşit olur? Ben vergimi veriyorum. Gecekondu dikenle, kaçak elektrik kullananla ki bu yüzbinleri buluyor. Vergi kaçıranla niçin benim oyum neden eşit acaba ?” sözleri ve aynı programa katılan Müjde Ar'ın da “Ama insanlar büyük şehirlere karınlarını doyurmak için geliyorlar. En fazla kaçak elektrik Güneydoğu'da kullanılıyor.

Ne yapsın insanlar? Hala Adıyaman’da mağarada yaşayan insan var” diye karşılık verdiğini hatırlattı. Adıyaman'da hiç kimsenin mağarada yaşamadığını söyleyen AKP Milletvekili Hüsrev Kutlu, Müjde Ar ile Aysun Kayacı'yı Adıyaman’ı görmeye davet etti. Hüsrev Kutlu, şöyle konuştu:
“Birkaç hanımefendi televizyona çıkmış Adıyaman'ı tartışıyorlar. Diğeri de demiş ki; ‘Bu mağarada yaşayan, gecekondu diken, dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak ?' Adıyaman'da Allah’a şükür mağarada yaşayan insanımız yok. Ama mağarada yaşayan insan da bizim insanımızıdır. Onlara da herkes saygı duymak zorundadır. ‘Adıyaman'da mağarada yaşıyorlar' diyen hanımefendiyi en kısa zamanda Belediye Başkanımız Adıyaman'a davet ederek, Adıyaman'ın hayallerindeki gibi bir yer olmadığını, tabi Etiler gibi sosyetik değil ama tam bir Anadolu şehri olduğunu göstermelidir.

Hanımefendiler aralarında konuşurken ‘Dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak?' dediğinde buna gülüp geçiyorduk. Ancak Türkiye’de gerçekten böyle bir zihniyet var. ‘Ben profesörüm, ben fabrikatörüm, benim oyum işçi ile çoban ile bir olacak' gibi zihniyet var. Türkiye'deki sıkıntılar bu zihniyetten kaynaklanıyor. Türkülerimizde bile var bu. Ne deniyor; zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir. Bu memleketi kurtaran, bu cumhuriyeti kuran, gerektiği zaman canını veren o senin beğenmediğin gecekonduda oturan, mağarada yaşayan ve onların çocuklarıdır.”

Milliyet



Bu haber 2,358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs