En Sıcak Konular

Savcıya 'kariyerini tehlikeye atıyorsun' mesajı

29 Mart 2008 13:44 tsi
Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk, bu kez kendisini gözaltına alan Savcı Zekeriya Öz'ü hedef aldı.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan İlhan Selçuk, savcıyı 'kariyerini tehlikeye atma' diyerek uyardığı dünkü yazısında, "Pattadak nalları havaya dikseydim, neler olacağını sevgili savcım acaba hiç düşündü mü?.. Damgayı yiyecekti; Katil savcı!" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 ay önce AK Parti'ye kapatma davası açmakta geciktiği için savcıyı sigaya çekerek, 'görevini yapmadığı takdirde gününü göreceğini' söyleyen İlhan Selçuk'un hedefinde bu kez sanığı olduğu Ergenekon soruşturmasının savcısı Zekeriya Öz vardı. Yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan İlhan Selçuk, dünkü köşesinde savcıyı tehdit etti. Selçuk, 'Bizim savcıya abi nasihati' başlığıyla kaleme aldığı yazısında 'operasyonun fos çıktığını' iddia etti. İlhan Selçuk, geçirdiği hastalıklardan bahsettiği yazısının son kısmında şunları yazdı: "Evi bastıkları saatlerde, daha sonra polislerle yolda. Emniyet'te veya savcılıkta bana bir şey olsaydı, pattadak nalları havaya dikseydim, neler olacağını sevgili savcı hiç düşündü mü? Damgayı yiyecekti; Katil savcı! Yazık olacaktı sevgili savcımıza. İşin altından ömür boyu kalkamayacaktı. Savcı Bey anlaşılıyor ki çok ağır bir yük üstlenmiş, altından kolay kolay kalkılamayacak bir yük. Sorgulamadaki karşılıklı konuşmalarda sezinledim ki bu yük onu tüm yaşam boyu ezebilir. Ergenekon dosyasını yaymak; yazarları, fikir adamlarını, emekli komutanları, muvazzafları da içine alarak sonuçta laik orduya ilişkin bir dava harekatına dönüştürmek akıl kârı değildir. Savcımız durumu bir daha gözden geçirmeli... Kişinin kafasındakilerle 'realite' arasında bir uygunluk olmadı mı iş tersine döner, dava dosyası da çuvallar. İlhan Selçuk'a gece baskınında kapsamlı düşünemeyen, kendi kariyerini bile tehlikeye atabilecek kararlar alabilen sevgili savcım, 'Düşünen Adam' heykelini sanırım biliyordur. Savcım 'Düşünen Adam' olmalı..." ifadelerini kullandı.

Aydınlardan tepki

İlhan Selçuk'un yazısı, yazar ve akademisyenler arasında da şaşkınlıkla karşılandı. Prof. Dr. Mehmet Altan, yazıda kullanılan ifadelerin çok dikkat çekici olduğunu vurguladı. Altan, "İlhan Selçuk sanığı olduğu ve yurtdışına çıkmasının yasaklandığı bir dava hakkında bu şekilde nasıl yazı yazabiliyor? Adeta tehdit unsuru taşıyan ifadeleri nasıl kullanabiliyor?" şeklinde konuştu.

Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz ise Selçuk'un savcıyı tehdit etmekten öte yazısının satır aralarında ciddi mesajlar verdiğine dikkat çekti. Aköz, "İlhan Selçuk yazısında açıkça 'bizim üstümüze geliyorsunuz ama sizin gücünüz bunu çözmeye yetmez, bu konunun üzerine gitme' demek istiyor. Bu çok ilginç." dedi. Ergenekon'un 'Gladyo' adındaki gizli ve yasadışı örgüte çok benzediğini belirten Aköz, "İtalya'da Gladyo 600 kişilik bir örgüt sanılıyordu. Ancak araştırdıkça görüldü ki 15 bin kişilermiş." açıklamasında bulundu.

Zaman
 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs