En Sıcak Konular

70 doktor ağrıları gidermek için Ağrı'da

29 Mart 2008 13:30 tsi
Sağlık Elemanları Derneği'nin (Same-Der) organizesiyle, 55'i Ankara'dan 15'i Trabzon'dan olmak üzere toplam 70 gönüllü doktor ücretsiz sağlık taraması yapmak üzere Ağrı'ya geldi.

Ağrı Genç İşadamlar Derneği (AGİAD) üyeleri tarafından karşılanan doktorların onuruna yemek verildi. Çok sayıda Ağrılı doktorun da katıldığı programda sıcak bir diyalog yaşandı.

AGİAD Başkanı Mehmet Akbaş, yemek öncesi yaptığı konuşmada, "Sevgiyi nefret görenlerin, nefreti tabiatı haline getirenlerin, ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin olmasına karşın, kardeşliği ve sevgiyi yaymak isteyen ülkemizin fedakâr doktorları Ağrı'ya hoş geldiniz" dedi.

Doğu ile batı arasındaki mesafeleri azaltarak batının imkanlarını doğuya seferber etmenin ve doğuyu sevindirmesinin küçük bir örneğini yaşadıklarını belirten Akbaş, Ağrılı ihtiyaç sahibi ailelerin de yüzlerinin gülmesi gerektiğini, bununda ancak yapılan organizasyonlar ile olacağını söyledi. Akbaş, bunun için batıdan gelen yardımların daha da artmasını beklediklerini vurguladı.

Toplantıda Erzurum'da üniversitede okurken yaşadığı anılarını anlatan Same-Der üyesi Dr. Fikri Ak ise köy stajına giderken yaşadığı sorunlardan dolayı doğunun problemlerine uzak olmadığını söyledi.

Ağrılı vatandaşların yaralarına merhem, hastalıklarına şifa olmak amacı ile Ağrı'ya geldiklerini vurgulayan Dr. Ak, "Bizler sizlerle, güzel insanlarla güzel köprüler kurmaya geldik. İnşaallah bu yapılanlarla köprünün çok kuvvetli temelini atmış bulunduk. Bu ilk gelişimiz olduğundan belki tam randıman alamıyabiliriz ama en azından bu gelişimizde bir sonrakinin planını yapmış ön bilgi edinmiş oluruz. Bu gelişimiz bir ilktir ve devamı artarak gelecektir" şeklinde konuştu.

Same-Der üyelerinden yeni mezun olmuş arkadaşlarından ve tanıdıklarından mecburi doğu hizmeti yapmamış olanları Ağrı'ya yönlendirmelerini isteyen Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar da meslektaşlarına Ağrı'da tüm zorluklara rağman güzel şeylerin de olduğunu anlattı.

Yapılan bu yardımlaşma örneğinden duyduğu mutluluğu dile getiren Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş ise bu yardım hareketinin diğer derneklere de örnek olması ve bu yardımlaşma hareketinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Programın sonuna doğru AGİAD Başkanı Memet Akbaş, Ağrılı ve Ankaralı doktorları sırayla kürsüye davet ederek Anadolu Kültürü'nün doğaçlama çeşitlerinden biri olan "atışma" örneği oluşturarak sıcak ve samimi bir ortamın oluşmasını sağladı.

Mikrofon başına geçen doktorlar saygı ve sevgi ifadeleri ile başladıkları konuşmalarını birlik, beraberlik mesajları ile noktaladı.

 
 Zaman



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs