En Sıcak Konular

Bu arabadan dünyada sadece BİR TANE var!

29 Mart 2008 12:30 tsi
Bu arabadan dünyada sadece BİR TANE var! Doğuş Otomotiv tarafından sadece 1 adet ithal edilen ve 359 bin 499 Euro’luk anahtar teslim satış fiyatıyla ülkemizde satılan en pahalı otomobili kimin alacağı merak ediliyor.

             
 Doğuş Otomotiv tarafından sadece 1 adet ithal edilen ve 359 bin 499 Euro’luk anahtar teslim satış fiyatıyla ülkemizde satılan en pahalı Porsche unvanına sahip Porsche 911 GT2, 530 HP’lik motoruyla aynı zamanda gelmiş geçmiş en güçlü 911 model serisi unvanını elinde bulunduruyor.

Bununla birlikte yeni 911 GT2, arka susturucu ve titanyum egzoz borularının standart donanımda sunulduğu, günlük yol kullanımı için üretilen ilk Porsche olma unvanını da elinde bulunduruyor. Bu şekilde ağırlığı yüzde 50 oranında azaltılan egzoz sisteminin toplam ağırlığının sadece 9 kg olması dikkat çekiyor.

Porsche 911 Turbo’da kullanılan 3.6 litrelik silindir hacimli ve 480 HP güç üreten motorun turbo besleme basıncını daha da yüksek bir seviyeye taşıyan daha geniş kompresör dişlisinin kullanılması ve akışı en uygun seviyeye getirilmiş türbin muhafazasının eklenmesiyle 50 HP’lik bir motor gücü artışı elde edilmiş.

Bu çalışmalar sonucunda 911 GT2’nin motorunun 6500 devirde 530 beygir güç üretebilmesi sağlanmış .Sadece arkadan itişli ve 6 ileri manuel vitesle üretilen ve ithal edilen 911 GT2, 329 km/s’lik son hıza erişebiliyor. Araç 0–100 km/s hızlanmasını ise 3.7 saniyede tamamlıyor.

Porsche’nin yüksek performanslı spor otomobilinin yakıt tüketimi ise 100 km’de ortalama 12.5 litre olarak gerçekleşiyor.
 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,621 µs