En Sıcak Konular

Hz. Peygamber'le 1 saat konuşmak ister misiniz?

29 Mart 2008 12:29 tsi
Peygamberimiz sadece “mesaj” taşıyan bir postacı değil, müminlerin nasıl yaşayacaklarını öğrenmeleri için insanlara bir misal olması için de görevlendirilmiş... Peki ya O'nunla konuşmak ve dertleşmek nasıl olurdu?

"Allah'ın Resûlünde sizin için en iyi örnek vardır" der Ahzâb suresi 21. ayette. Çünkü Peygamberimiz sadece “mesaj” taşıyan bir postacı değil, müminlerin nasıl yaşayacaklarını öğrenmeleri için insanlara bir misal olması için de görevlendirilmiş ve bu görevin layığı veçhile bir ahlakla da ziynetlendirilmiştir de…

Bu yüzden de Kur'an'daki ifadeleri ile O, en üstün ahlak sahibidir. Et¬rafına ışık saçan yüce bir kandildir. Kendisine tâbi olanları daima en doğruya götü¬rür. Bütün insanlar için bir rahmet olarak gönderilmiştir. İslam tarihinde kaleme alınan nice 40 Hadis kitabının, şemaillerin maksadı da zaten “örnek” insanı tanıtmaktır. Okuyanı gül kokusuyla mest ettiği kadar anlattıklarıyla da gül kokulu peygamber iklimini teneffüs etmemizi sağlayan “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ile Bir Saat Konuşmak” adlı kitap, yüzlerce yıldır devam eden peygamberimizi tanıtma kaygısının yeni bir meyvesi.

HEM KONUSU HEM İÇERİĞİ GÜL KOKULU KİTAP

Ahmet Gürbüz’ün hazırladığı ve Akis Kitap’tan çıkan eser, özel kutusunun açılmasıyla hissedilen özel gül kokusuyla okurunu daha kitabı okumaya başlamadan önce farklı bir havaya sokuyor. Sahih kaynaklardan yola çıkarak hazırlanan kitapta, dünya dönmeye başladığı günden beri doğan herkesten daha çok sevilen, özlenen, örnek alınan peygamberimiz akıcı, dikkat uyandırıcı ve ilham verici bir üslupla anlatılıyor.

Kitaba emek veren Ahmet Gürbüz niçin böylesi bir esere imza atma gereği duyduğunu şu cümlelerle anlatıyor: “Bu kitapta, biz bir düş kurduk ve bir günü efendimizle geçirmeyi hayal edip sahih kaynaklardan efendimizin bazı sözlerini toparladık, çeşitli başlıklar altında hazırladık. Hz. Muhammed ile bir saatlik duygu yüklü ve bilgi dolu bir yolculuğa çıkmak isteyenleri bu kitaba davet etmek isterim.”

Ahmet Gürbüz Kimdir?

1969 yılında Kayseri Bünyan’da dünyaya geldi. 1992’den bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Gürbüz, Marmara Müzik tarafından yayınlanan “Ey Yolcu” ve “Kıyamet” isimli iki ilahi albümü bulunmaktadır. 2001 – 2004 yılları arasında Adem Özbay ile birlikte Vuslat dergisini yayınladı. “Eğitim Meselelerimiz” isimli kitabı yine Adem Özbay ile birlikte yayına hazırladı. Halen çeşitli dergilerde ve gazetelerde makaleleri yayınlanmaktadır.

Birbirinden ilginç konu ve röportajları ile gündeme farklı bir açıdan bakan Gerçek Hayat, hayatın gerçeklerine parmak basarcasına bir promosyona imza atarak, yukarıda bahsedilen bu eserle çıkıyor okurlarının karşısına… Gerçek Hayat Dergisi elinizden düşüremeyeceğiniz sayıları ile birlikte, isteyen herkese tanesi 7,50 YTL'den (minimum 10 adet ) bu eşsiz kitabı da veriyor.

Kitabın künyesi:

YAYINEVİ: AKİS KİTAP
YAZARI: AHMET GÜRBÜZ
SAYFA SAYISI:160
EBAT:14x21,5 cm
YAYIN YILI ve YERİ: 2008
KAĞIT ve BASKI ÖZELLİKLERİ: 1. Hm. Kağıt

Sipariş için: www.gercekhayat.com ve 0212 320 24 60

Haber 7
 



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs