darbe çığırtkanları var | " /> darbe çığırtkanları var | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan: İçimizde darbe çığırtkanları var

29 Mart 2008 11:43 tsi
Başbakan: İçimizde darbe çığırtkanları var Başbakan Erdoğan, siyaset mevkiinde görev alan bazı kişilerin günaşırı darbe çığırtkanlığı yaptığını söyledi. Erdoğan, "Biz değil onlar kaybedecek" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) 5. Olağan Genel Kongresi'nde konuşuyor. Başbakan Erdoğan kongrede şunları söyledi:

Yıllarca siyasetçilerin, Anadolu'daki esnafı ve işadamının yükünü hafiflertelim diye bir derdi olmadı. Hatta Anadalu'daki işadamları ve iş çevreleri, 'Yeter ki Ankara bize gölge olmasın' diyerek hiç bir zaman imtiyaz istemedi.

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyoruz. Hangi badireleri atlattığını, hangi bedelleri ödediğini ve bu arada neler kaybettiğini çok iyi biliyoruz.  Ekonomik kalkınma için çözüm üreten, çağdaş bir dünyayla bütünleşme için nelere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İş adamları olarak sizler de bunu çok iyi biliyorsunuz.

Beş buçuk yıllık iktidarımzı süresince iki kavramı çok kullandık. "İstikrar ve güven." Türkiye ekonomisinin bu noktaya istikrar ve güvenle geldiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin siyaseti için, ekonomisi için, istikrarı ve güveni için nelere ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz.

Türkiye'de küresel sermaye ile birlikte gelen para 22 milyar dolar. Reel sektörü konuşur, finans sektörünü yok sayarsanız bunun bir anlamı olmaz. Aynı şekilde finans sektörünü konuşup, reel sektörü de yok sayamayız. Eskiden sadece tarım ihracatımız vardı şimi sanayi de var. İhracatımızın bir numaralı kalemi otomotiv sektörü.

Bizler bu süreç içerisinde, mevcut faiz oranını benimsemiş bir iktidar değiliz. Biz iktidara geldiğimizde devletin borçlanma oranı yüzde 63,4'tü şimdi yüzde 17. Bunu görmezden gelemeyiz.

Bizim dönemimizde işsizlik artmamıştır. Aksine geçtiğimiz yıla kadar 2 buçuk milyon kişiye istihdam alanı açtık.

Türki'ye de Türk ailesi en az 3 çocuğa sahip olmalı. Yani aile 5 olmalı. Buradan ekonomistlere sesleniyorum. Türkiye'de her aile en az 3 çocuğa sahip olmazsa Türkiye gelecekte Batı'nın şimdi olduğu gibi olur. Sene 2007 Türki'ye Batı gibi ağlamaya başlar. Ben ülkemi seviyorum ve kim ne derse desin nüfusumuzun artmasından yanayım. En az 3 çocuk nüfusu diri tutar.

Türkiye ekonomode sıfırı tükettiğinden sonra dünyanın en büyük 17. Ekonomisi haline geldi. Avrupa'da da 5. büyük ekonomi olduk. Peki Türkiye bu noktaya geldi. İmtiyazı millete veren bir iktidar olduğumuz için bu noktaya geldik. Yatırımcılara göre Türkiye umut veriyor.

Siyasi partilerin kapatılamsı anlayışı milli iradeye karşı tavırdır. Malesef bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bu nokyata gelinmiştir. Germeyin diyorlar. Her taraftansağduyu çağrısı. Biz gelince germeyin. Daha önce de söyleidm şimdi de söylüyorum. Yumuşak başlı isem uysal koyun değilim.  Laiklik konusunda kimse bize bir yakıştırema yapamaz. bakın tartışimalara rağmen piyasalar hala diri.

Haber7



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs