En Sıcak Konular

Menderes'in okulu depreme dayanıksız çıktı, boşaltıldı

29 Mart 2008 11:35 tsi
Dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından 1955 yılında temeli atılan Tekirdağ Namık Kemal Lisesi, depreme karşı dayanıksız olduğu için boşaltıldı. Okulda öğrenciler ek binada ikili öğretime geçti.

Tekirdağ merkezi Yavuz Mahallesi'ndeki Namık Kemal Lisesi'nin yarım asırlık binası Milli Eğitim Bakanlığı deprem araştırma uzmanları tarafından yapılan inceleme sonucu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek 1955 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes tarafından temeli atılan okul binasında demir çürümesi tespit edildiğini aktardı.

Binanın depremde çökme tehlikesinin bulunduğunu aktaran Dilek, bu nedenle binanın boşaltıldığı bilgisini verdi. nedeniyle tahliye edildiğini söyledi.

Namık Kemal Lisesi'nin 2 binadan oluştuğunu ifade eden Dilek, "1999 depreminden sonra Mili Eğitim Bakanlığı Türkiye çapındaki tüm okullarda inceleme başlatmıştı. Tekirdağ'da tarih olarak eski binalardan başlamak üzere incelemeler yapıldı. Bu incelemelerin ardından bakanlığımızdan bize 53 yıllık bir geçmişe sahip olan Namık Kemal Lisesi'nin depreme dayanıklı olmadığını demirlerinin çürüdü raporu ulaştı. Bu rapor üzerine Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan'ın talimatları ile küçük bir depremde dahi çökme riski bulunan okulun eski binasını hemen tahliye ettik." dedi.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın bu konuda çok titiz ve hassasiyetle davrandığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, öğrencileri kesinlikle riske atmamak için ikinci kısım binada ikili öğretime geçtiklerini söyledi.

Okulun yılsonuna kadar ikili eğitime devam edeceğini belirten Dilek, "Namık Kemal Lisesi'nde toplam 880 öğrencimiz eğitim görüyor. Deprem riski nedeniyle eski bina kısmını tahliye ederek, ikinci kısımda ikili öğretime geçtik. Yani 28 derslik tahliye edildi, şuanda 17 derslikli ikinci binada ikili öğretim süreci var. Yılsonuna kadar ikinci kısımda öğrencilerimiz eğitimlerine devam edecek. Depremde risk taşıyacağı için boşaltılan yapının güçlendirilmesi çok maliyetli olacağından, yıkılarak yenisinin yapılmasının daha uygun olacağı kanaati oluştu. Yapıdaki hasar durumu can güvenliği açısında tehlikelidir. Önümüzdeki yıl başka bir yerde yeni, modern bir bina yapılması gündeme geldi. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Okul içerisinde ya da velilerimizde herhangi bir panik söz konusu değildir. Riskli olan bölge zaten tahliye edildi." şeklinde konuştu.
 

Cihan



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs