En Sıcak Konular

Erdoğan'dan GERİ ÇEKİLME resti

29 Mart 2008 11:35 tsi
Sivil toplum kuruluşlarının 'sağduyu' çağrısına 'Durumdan vazife çıkarıyorlar'' diyen Erdoğan, Ergenekon operasyonu konusunda ise geri adım atmayacaklarını söyledi.

              
 Başbakan Erdoğan, 4 günlük Bulgaristan gezisini tamamlayarak yurda döndü. Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Siyasette uzlaşma çağrıları var. Geri adım atma çağrıları yapılıyor. Geri adımı kim atacak?" sorusu üzerine Erdoğan, aslında bu sorunun cevabını verdiğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsala Birliği (TOBB) öncülüğünde biraraya gelen ve 'sağduyu çağrısı' yapılan bildiriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Herkes bulunduğu konumdan bir adım geri atsın" isteklerine sert çıktı.

"Siyasetçi geri adım atmaz" diyen Erdoğan, kendilerinden geri adım atmasını isteyen kişilerin, bu konuya açıklık getirmesinin de şart olduğunu söyledi.

"Hangi konuda geri adım atmamızı istiyorlar?" diye soran Erdoğan, eğer hükümet olarak bir yanlışları varsa, bu konuda yanlıştan dönebileceklerini söyledi.

Erdoğan "Herkes geri adım atsın diyor, niye geri adım atalım. Yanlışı söylesinler geri adım atalım. Ülkemiz kazanacaksa biz kaybederiz. Fakat bana göre içi boş ifade olarak kullanılıyor. Altı yok. Neyse bu söylensin" dedi.

Hükümet olarak çetelerle, mafyayla mücadele ettiklerini kaydeden Erdoğan, hiç bir hükümetin bu konuda göstermediği performansı gösterdiklerini belirtti.

Erdoğan, bir gazetecinin "Bir adım derken, Ergenekon operasyonu mu kastediliyor?" sorusuna bu konuda geri adım istiyorlarsa bunun söz konusu olamayacağını söyledi.

Erdoğan, eğer bu konuda somut şeyler söylenecekse bunları değerlendireceklerini vurgularken, ancak ortada somut bir şeyin sözkonusu olmadığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, bu konuda sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını da takdirle karşıladıklarını dile getirerek, "Ama bir durumdan vazife çıkarır gibi de önüne gelenin 'buradan bir şeyler nasıl kaparız' diye bir değerlendirme içine girmesinin de anlamı yok. Yani Türkiye'de bu işin bedelini siyasetçilere ödetme gayreti varsa, biz iktidar partisi olarak yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Daha ne yapalım?" diye konuştu.

Şu anda yaşanan süreci bir siyasi kriz olarak göstermenin yanlış olacağını belirten Erdoğan, krizin çözüm yerinin parlamento olduğunu söyledi.

Herkesin iktidara fatura kesmeye başladığını belirten Erdoğan, "Şu anda bir siyasi krizi doğurma gayretleri var. Fakat iktidar bu noktada sağlam duruyor. Sandıkta demokratik mücadele içerisinde AK Parti'yi alt edemeyenler, başka yollarla alt etmeye çalışıyor. İşin aslı budur" dedi.

AKP hakkındaki dava

"Seçimlerde AK Parti'ye oy veren 16,5 milyon insan, kapatma davasının sonucunun ne olacağını merak ediyor. Bu konuda halka bir mesajınız var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, bu konuya zaman zaman cevap verdiğini ifade ederek, "16,5 milyon insanın oy verdiği AK Parti noktasında şu anda Sayın Başsavcı'nın açmış olduğu bir dava var. Bu konu ile ilgili olarak da en isabetli kararı şüphesiz ki Anayasa Mahkemesi verecektir" diye konuştu.

Bu konudaki siyasi değerlendirmesini de bir kaç kez yaptığını anımsatan Erdoğan, tekrar bir siyasi değerlendirme içerisine girmeyi gereksiz bulduğunu, başından beri söylediği sözlerin arkasında olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı nezdinde sizin de bir görüşmeniz olacak mı?" sorusunu yanıtlarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile rutin ve zaman zaman da rutin dışı görüşmeleri olduğunu kaydetti.



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,453 µs