En Sıcak Konular

Büyükanıt sert konuştu!

29 Mart 2008 11:07 tsi
Büyükanıt sert konuştu! Orgeneral Büyükanıt, KKTC'den ayrılmadan önce çok önemli açıklamalar yaptı. Büyükanıt, 'Türk askeri, Kıbrıs Türkü tam güvende olmadan geri çekilmeyecek' dedi.

          
 Üç günden beri Kıbrıs'ta olan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ada'nın geçmişi ve geleceğine ilişkin çok öenmli açıklamalarda bulundu.

"1974'de ise Kıbrıs Türkleri Ada'nın yüzde 3'üne hapsedilmiştir ve güvenlik ortadan kalmıştır." diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türk tarafı hiç bir zaman saldırıdan taraf olmadı." şeklinde konuştu.

İşte Büyükanıt'ın konuşmasında bazı satırbaşları:

1974'de Kıbrıs Türkleri Ada'nın yüzde 3'üne hapsedilmiştir ve güvenlik ortadan kalmıştır.Burada 1960-1978 arasında İngiliz yönetimi var.

Kıbrıs Türklerine olan saldırılar 1904 yılında arttı. 1911 yılında Limasl'da Türk mahallelerine saldıran Rumlar evleri ateşe vermiş, saldırı sonucunda da Ada'da yaşayan Türkler zayiat verdi ve yüzlercesi yaralandı. Bunları başka saldırılar da takip etti. Bu olaylar 1931 yılına kadar devam etti. yakılan ve yıkılan köy sayısı 70'dir.

Yaşanan tüm bu olayların hiçbirini Kıbrıs Türkleri başlatmamıştır. Türkler'den güvenlik babında hesap sormak isteyenlerin bu gerçekleri öğrenmesi lazım.

Bazı kesimler 'Kıbrıs sorunu'nu 1974'ten itibaren başlatıyorlar. Bu yanlıştır. 1974 Kıbrıs Türk'ü üzerinde uygulanan mezelimin sona erdirilmesi tarihidir.

Türkler vahşice yapılan saldırılara karşı kendilerini korumak zorunda kalmıştır. Bu gerçekleri gençlere yansıtmak lazım. KKTC'nin tarih bilincine çok daha fazla sahip olması arzumdur. Kıbrıslı gençler geçmişte yaşananlar ilgili oalrak iyi bilgilendirilmedilidir. Geçmişini bilmeyen toplumlar kimlik erzyonuna uğrar. Bunları geçmişi bilelim diye anlatıyorum. İleriye bakmak için geçmişi bilmek lazım

Kıbrıs şu anda egemen bir devlettir. Sorumlu olduğumuz bölgeden asla geri adım atmayacağız. Türk askerinin geri çekilmesi için sadece anlaşma yetmez. Türk askeri sorumlu olduğu bölgeden, Kıbrıs Türk'ü tam güvende olmadan geri çekilmeyecek.

haber7
 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs