Süper derbiyle ilgili son bilgiler! | " /> Süper derbiyle ilgili son bilgiler! | "/>

En Sıcak Konular

Süper derbiyle ilgili son bilgiler!

29 Mart 2008 08:57 tsi
Süper derbiyle ilgili son bilgiler! Turkcell Süper Lig'de bugün BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş, rakibi Fenerbahçe'yi konuk ediyor.İşte İLK 11'ler ve diğer son bilgiler...

BEŞİKTAŞ LİDERLİK HESAPLARI YAPIYOR
Siyah-beyazlı takım, bugün karşılaşacağı Fenerbahçe'yi yenmenin ve ardından da şampiyonluk mücadelesi verdiği diğer rakipleri Galatasaray ve Sivasspor'un puan kaybetmesini bekleyerek, liderlik koltuğuna yeniden oturmanın hesabını yapıyor.

Ligde 58 puan ve averajla 4. sırada bulunan siyah-beyazlı takım, maçı kazanması durumunda şampiyonluk yarışına devam edecek. Beşiktaş, Fenerbahçe'ye yenildiği takdirde ise ezeli rakibinin 5 puan gerisine düşecek ve şampiyonluk mücadelesinde büyük bir yara alacak.

ZİRVE YARIŞI
Beşiktaş, ligde 137 hafta sonra, bu sezonun 24. haftada Galatasaray'dan aldığı, ancak geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetiyle bıraktığı liderliği, bu kez 28. haftada Fenerbahçe'den almaya çalışacak.

Siyah-beyazlı takım, bir diğer ezeli rakibi Galatasaray'ı 3 Şubat'ta BJK İnönü Stadı'nda Nobre'nin golüyle 1-0 mağlup ederken, 137 lig haftası sonra liderlik koltuğuna oturmuştu.

Galatasaray galibiyetinin ardından Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş, kendi sahasında Trabzonspor'u 3-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. 3 hafta liderlik koltuğunda oturan siyah-beyazlı ekip, 27. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, Bobo'nun kırmızı kart gördüğü mücadelede, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak liderliği rakibi Fenerbahçe'ye kaptırdı. Beşiktaş, uzun süre beklediği, ancak elde ettikten sonra sadece 3 hafta koruyabildiği liderliği, yeniden kazanmak için Fenerbahçe'yi yenmeyi amaçlıyor.

BJK İNÖNÜ STADI'NDAKİ SON 6 MAÇINI KAZANDI
''Kara Kartallar'', BJK İnönü Stadı'nda yaptığı son 6 lig maçını kazanma başarısı gösterdi. Dolmabahçe'de en son 14. haftada Çaykur Rizespor ile yaptığı maçta 1-1 berabere kalarak rakibine puan kaptıran Beşiktaş, bu kaybın ardından kendi evinde oynadığı son 6 karşılaşmayı kazanarak 18 puan topladı.Bu süreçte Galatasaray'ı 1-0 ve Trabzonspor'u 3-0'lık skorlarla deviren siyah-beyazlı takım, ayrıca Ankaragücü'nü 3-1, Kasımpaşa'yı 4-2, Gaziantepspor'u 3-1 ve Ankaraspor'u 3-2 mağlup etti.

BOBO CEZALI, İBRAHİM TORAMAN DÖNÜYOR
Siyah-beyazlı takımın, Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçında cezalı olan golcü oyuncu Bobo forma giyemeyecek. Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında rakibine yaptığı hareket sonrası hakem Hakan Sivriservi tarafından kırmızı kartla oyun dışı bırakılan ve dün Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 4 maç men cezası alan Bobo, zorlu mücadelede cezası nedeniyle takımını yalnız bırakacak.

Bobo'nun cezalı olması nedeniyle sıkıntıya giren teknik heyeti sevindiren konu ise cezası biten İbrahim Toraman'ın oynayacak olması.Trabzonspor maçında kırmızı kart gören ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında cezası nedeniyle görev almayan İbrahim Toraman, cezasının bitmesinin ardından Fenerbahçe maçında oynayabilecek.Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 22 Mart Cumartesi günü yapılan maçtan hemen bir gün sonra teknik heyetin kararı doğrultusunda kadro dışı kalan Ricardinho da maçta takımından ayrı kalacak.

CISSE VE RÜŞTÜ HAZIR
Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Fransız oyuncu Cisse'nin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ilk yarısında sakatlanan ve ikinci yarıda görev alamayan kaleci Rüştü, Fenerbahçe maçında oynamaya hazır hale geldi.

Ligin 23. haftasında Denizlispor ile yapılan mücadelede sakatlanan ve 4 hafta takımını yalnız bırakan Cisse'nin iyileşmesi, orta sahada savunmaya dönük oyuncu konusunda sıkıntı yaşayan teknik heyeti sevindirdi.

Tecrübeli kaleci Rüştü'nün de hafta içinde iyileşmesi ve takımla antrenmanlara çıkması, derbi mücadelesi öncesi teknik heyeti sevindiren bir diğer konu oldu.

Sezon boyunca sakatlık ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle hiçbir maçta ideal kadrosuyla mücadele etmeyen Beşiktaş, cezalı Bobo ve kadro dışı kalan Ricardinho dışında Fenerbahçe maçında diğer oyuncularını oynatabilecek durumda bulunuyor.

4 OYUNCU SARI KART CEZASI SINIRINDA
Siyah-beyazlı takımda, zorlu Fenerbahçe maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Ligin 19. haftasında gördüğü sarı kartla, kart cezası sınırına gelen ve 8 haftadır bu şekilde forma giyen Nobre'nin yanı sıra, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan ve Gökhan Zan, sarı-lacivertli takım karşısında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

Bu 4 futbolcu, derbide sarı kart görmeleri halinde, gelecek haftaki Sivasspor maçında takımlarını yalnız bırakacak.

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL İLK 11'İ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forvette Bobo-Nobre ikilisine şans veren teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, ileri uçta geçmiş haftalarda olduğu gibi Holosko-Nobre ikilisini oynatması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında oynayan Hırvat defans oyuncusu Gordon Schildenfeld'in yerine Fenerbahçe karşısında defansta İbrahim Toraman'ın görev alması beklenirken, sakatlığı geçen Cisse de orta sahada takımın savunma yükünü azaltmak üzere forma giyecek.

Beşiktaş'ın, Fenerbahçe karşısına, Rüştü, Ali Tandoğan, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Delgado, Tello, Holosko, Nobre 11'iyle çıkması bekleniyor.

ROBERTO CARLOS YİNE YOK
Turkcell Süper Lig'in derbi maçında Beşiktaş'ın konuğu olacak Fenerbahçe, zorlu derbide kazanarak zirvedeki yerini korumak istiyor.

Ligde 27. hafta maçları sonucunda liderlik koltuğuna oturan sarı-lacivertliler, ezeli rakibi karşısında alacağı galibiyetle, şampiyonluk yarışını önde götürmeyi hedefliyor.

Turkcell Süper Lig'de yaptığı son 7 deplasman maçında 6 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler, başarılı performansını ezeli rakibi karşısında da sergilemek istiyor. Fenerbahçe, rakip sahalarda son yenilgisini, 12. haftada 2-1 ile Kayserispor'a karşı almıştı.

AVANTAJ PEŞİNDE
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle şampiyonluk mücadelesinde önemli bir avantaj elde etmiş olacak.

60 puanla 28. haftaya lider giren Fenerbahçe, galibiyeti halinde 58 puanlı Beşiktaş ile olan puan farkını 5'e çıkaracak. Sarı-lacivertli ekibin deplasmandaki beraberliği de rakibine karşı kendisi için avantajlı bir skor olacak.

Sarı-lacivertliler, kaybettiği taktirde Beşiktaş'ın yanı sıra diğer rakiplerinin de 28. hafta maçlarında alınacak sonuçlara göre gerisine düşebilir.

ZİCO'NUN TERCİHLERİ NASIL OLACAK?
Teknik direktör Zico'nun derbi maçta, 4 maçlık cezası sona eren kaleci Volkan Demirel ile Serdar'ın yanı sıra sarı kart cezalısı Deivid'in yerine Kazım ve Maldonado arasındaki tercihi merakla bekleniyor.

Brezilyalı çalıştırıcının, derbi mücadelesinde kalede cezası biten Volkan Demirel'e, orta alanın sağında da Deivid'in yerine Kazım'a görev vermesi bekleniyor.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı nedeniyle tedavisi süren ve henüz tam olarak hazır olmayan Roberto Carlos'un, Beşiktaş maçında da takımdaki yerini almaması bekleniyor.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile yapılan 2. tur ilk maçında sakatlandıktan sonra bir ayı aşkın süredir tedavisi süren Brezilyalı yıldız için teknik direktör Zico, ''Yüzde 100 hazır duruma geldiği zamana kadar bekleyeceğiz'' açıklamasını yapmıştı.

Roberto Carlos dünkü antrenmanda bir süre takımla çalışıp, daha sonra ayrı devam etmişti.

Sarı-lacivertlilerin dün akşamki basına kapalı antrenmanında hafif bir sakatlık geçiren Semih'in durumunun ise önemli olmadığı öğrenildi. Semih'in kadroda olması bekleniyor.

OLASI İLK 11
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, Beşiktaş maçında sahaya sürmesi beklenen 11 şöyle: Volkan Demirel (Serdar), Gökhan, Edu, Lugano, Vederson, Kazım (Maldonado), Selçuk, Aurelio, Uğur, Alex, Kezman.

Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezası sınırında bulunan Kezman ve Yasin'in yanı sıra kadroda yer almaması beklenen Roberto Carlos'un 3'er sarı kartları var.



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs