Çaktım hapı, taşladım polisi! | " /> Çaktım hapı, taşladım polisi! | "/>

En Sıcak Konular

Şok itiraf: Çaktım hapı, taşladım polisi!

29 Mart 2008 08:48 tsi
Şok itiraf: Çaktım hapı, taşladım polisi! Güvenlik güçlerinin aralıksız sürdürdüğü operasyonlarda ağır darbe alan terör örgütü PKK, halkı kışkırtmak için vahim yöntemlere başvurmaktan sakınmıyor. İşte son örnek.

En son örnek, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşandı. Nevruz kutlamaları sırasında polisi taşladığı kameralarla tespit edilen C.T., olaydan 3 gün sonra yarı baygın halde yakalandı. Çevresinde 'psikopat' olarak tanınan C.T.'nin polisteki ifadesi, PKK'nın stratejisini gözler önüne serdi: "Benim terörle, korsan gösteriyle işim olmaz. Uyuşturucu bağımlısı olduğumu herkes bilir. Nevruz günü yanıma gelen bazı kişiler, ellerindeki uyuşturucu haptan vermeyi teklif ettiler. Karşılığında da kendileriyle birlikte yürüyüşe katılmamı ve polisi taşlamamı istediler. Ben de uyuşturucu için kabul ettim. Verdikleri hapı içtim ve onlarla birlikte taş attım." Nevruz'u bahane eden bir grup, 20 Mart'ta Viranşehir'de korsan gösteri düzenlemiş, kendilerine engel olmak isteyen polislere molotofkokteyli ve taşlarla sal- dırıda bulunmuştu. Olaylarda 10 polis yaralanmış, 18 gösterici gözaltına alınmıştı.

Polis, yaşananların ardından kamera kayıtlarından tespit ettiği kişilerin yakalanması için yaptığı çalışmalar kapsamında, önceki gün H.K. (22) ile F.B.'yi (17) gözaltına aldı. İki zanlıdan H.K., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, F.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Önceki akşam saatlerinde olayların meydana geldiği ilçenin Karacadağ Caddesi'nde devriye görevi yapan polis ekipleri, aldığı uyuşturucu maddenin etkisiyle bir ihbar üzerine C.T.'yi de yarı baygın halde yakaladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasından sonra C.T.'nin Nevruz'da düzenlenen korsan gösteride polisi taşlayan grubun içerisinde yer aldığı kamera kayıtlarından tespit edildi. Hakkında daha önce de 'sarhoşluk'tan ve 'çevresini rahatsız etmekten' dolayı işlem yapıldığı ortaya çıkan C.T. isimli Nevruz eylemcisi yapılan sorgusunda, kendisinin siyasî bir düşünceye sahip olmadığını ve aynı terör örgütüne sempati duymadığını belirtti. C.T.'nin, "Kendileri, yapacakları yürüyüşe katılmam ve polisi taşlamam karşılığında bana uyuşturucu hap vermeyi teklif ettiler. Bağımlı olduğum için hemen kabul ettim. Sonra bana verdikleri hapı içtim ve onlarla birlikte polisi taşladım. Benim böyle eylemlerde işim olmaz." dediği öğrenildi. C.T., adlî mercilere sevk edildi.



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,421 µs