En Sıcak Konular

MHP'ye kritik uyarı: "Fırsatçılık ikbali karartır"

28 Mart 2008 22:35 tsi
MHP'ye kritik uyarı: "367 iddiası kadar mantıksız, tutarsız olan kapatma davasında MHP'nin aldığı ikircikli tavır gözlerden kaçmıyor. MHP fırsatçılık yapıyor, geleceğini karartıyor" diyen Yusuf Gezgin MHP'ye bakın hangi kritik uyarılarda bulunuyor...

 

MHP öteden beri devletin derin ve karanlık dehlizleriyle işbirliği içinde görülen, bu töhmeti üzerinde taşıyan bir parti.

Vatan sevgisiyle hareket eden Anadolu'nun Milliyetçi gençlerinin heyecanı ve taşkınlıkları genellikle samimi bulunmuştur. 1980 öncesinde yaptıkları taşkınlıklar ve bazı karmaşık işlerde kullanılmaları toyluklarına verilmiş, ama milli duyguları, duyarlılıkları sorgulanmamıştır. 1980 ihtilalının en çok mağdur ettiği kesimler arasında ülkücüler vardır. Bu mağduriyeti yaşayan, hapislerde yatan, arkadaşları idam edilen eski ülkücüler cezaevlerinde muhasebe imkânı bulmuş, 'hamasetle hareket ederek birilerine malzeme olduklarını' itiraf etmişlerdir.

Fakat MHP'nin üst yönetimi, üzerinde hep bir şaibe taşımıştır. Türk gençliğini, gençliğin milli heyecanlarını 'milliyetçilik' 'devletçilik' zarfıyla derin ve karanlık odaklara malzeme yaptıkları konusunda sürekli sorgulanmışlardır.

MHP üzerinde taşıdığı bu zanlardan dolayı bir kitle partisi olamamış, Türkeş döneminde %10'ları geçememişti. Devlet Bahçeli döneminde izlenen makul ve ölçülü siyaset sayesinde geniş kesimlerden de oy almaya başladı.

Genel seçimler öncesi millet ve değerleriyle problemli, laikçi-seçkinci kesimin umudunu MHP-CHP koalisyonuna bağlayarak, MHP'yi kutsamaları Anadolu insanını şüphelendirmiştir. Cumhurbaşkanı seçiminde takındığı sorumlu tavır hem bu şüpheyi gidermiş, hem de MHP'ye olan güveni artırmıştır.

Bahçelinin ülkeyi krize sokabilecek pek çok meselede yapıcı davranması, kaos ve kargaşaya kapı aralamaması MHP'yi bir umut haline getirmişti. MHP giderek merkeze yerleşiyor, yıpranan AKP'ye en güçlü rakip görülüyordu. AKP 2. döneminde birinci dönemle, hele ilk yıllarıyla kıyaslanmayacak kadar kötü bir performans ortaya koydu. Aslında 1. Dönemin son yıllarını da çelik çomak oynamakla geçiren AKP genel seçimlerden oy kaybıyla çıkacaktı. Ama gayrı milli derin çekirdeğin akıl-mantık-hukuk dışı çabaları AKP'yi mağdur durumuna soktu. Vatandaş geleneksel refleksini göstererek mağdurun yanında yer aldı ve AKP hak etmediği halde oy patlaması yaptı.

Pek çok siyasi gözlemcinin kanaati AKP Hükümetinin 2. dönemin geride kalan 8 ayında hiçbir şey yapmadığı, çok kötü bir performans sergilediği yönündedir. Bu nedenle tutarlı bir çizgi izleyen ve hızla Anadolu'nun ümidi haline gelene MHP'nin ilk seçimlerde patlama yapması bekleniyordu.

Fakat 367 iddiası kadar mantıksız, tutarsız olan kapatma davasında MHP'nin aldığı ikircikli tavır gözlerden kaçmamaktadır. Bir taraftan partiler kapatılmasın derken, diğer taraftan içinde Başbakan Erdoğan'ın da olduğu AKP'li 71 kişinin siyasi yasaklı hale getirilmesini istemesi; Ergenekon çetesi hakkında ağzını açmaması, vicdan sahibi hiç kimsenin tasvip etmediği kapatma iddianamesiyle ilgili hukuktan bahsetmesi, CHP ile ağız birliği ederek ülkenin kaosa sürüklenmesine göz yumması MHP'nin derin operasyonun parçası olduğu şeklindeki şüpheleri artırmaktadır.

Özgürlükçü bir anayasa kabul edildiğinde zaten çözülecek olan başörtüsü meselesinin zamansız ve gereksiz bir şekilde ortaya atılmasında ve krizin tetiklenmesinde MHP'nin rolü olduğu kulislerde konuşulmaktadır. Eğer MHP başörtüsü meselesinde de samimiyetten uzak, başka hesaplarla hareket etmiş ise yeniden derinlerin işbirlikçiliğine soyunmuş demektir.

MHP şu anda vatandaşın en çok gözlem ve murakabe altında tuttuğu partidir. Gayrı milli derin cephenin tezlerine yandan yandan destek çıkması, Erdoğan sonrası AKP'den MHP'ye düşecek ganimetin hesabını yapması, hukuk dışı iddialar karşısında harcıâlem şeyler söylemesi, son olaylarda takındığı fırsatçı, ikircikli tavır sadece kazandığı güveni yitirmesine neden olacaktır.

Eğer makul, tutarlı çizgisini devam ettirirse, MHP'nin mahalli idareler seçiminde patlama yapacağını ve bir sonraki seçimde iktidara en yakın aday olacağını düşünüyorum.

Yıpranan ve sürekli taban kaybeden AKP'ye karşı CHP'nin istetmesi gibi davranan MHP, AKP'nin mağduriyetine katkıda bulunarak hem güven kaybediyor hem de geleceğini karartıyor.

Yusuf Sezgin- Aktifhaber
 
 



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,065 µs