En Sıcak Konular

Başbakan: Boşa heveslenmesinler

28 Mart 2008 21:57 tsi
Başbakan: Boşa heveslenmesinler Başbakan Erdoğan, Balkan ülkelerini kapsayan ziyareti dönüşünde gazetecilerin siyasi kriz, sağduyu ve Ergenekon'la ilgili sorularına 2000'li yılları hatırlatarak cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, Balkan ülkelerini kapsayan gezi sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Gezdiği ülkelerle Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Başbakan Erdoğan, bu ülkelerdeki Türk soydaşlarına ilişkin izlenimlerini anlattı.

Gazetecilerin Türkiye gündemine ilişkin sorularına cevap veren Başbakan Erdoğan bazı şeyleri anlamakta zorlandığını belirterek Türkiye ileri gidiyor bundan neden rahatsız oluyorlar" dedi.
Başbakan Erdoğan geri çekilme çağrılarına ilişkin soruya şu cevabı verdi:

Yanlış ne ise söylesinler biz geri adım atarız. Biz neyden geri adım atacağız. Biz parakendecilik yapmıyoruz. Toptancılık yapıyıroz. Ülkemizin hayrına ise biz parti ve hükümet olarak herşeye razıyız. Biz demokraside özgürlükte, çetede, mafyada daha ileri gidelim, bir adım ileri gidelim diyoruz bunu istiyoruz. Bizden herkesin bunu beklemesi lazım. Ama bunu beklemiyorlar. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. ortada somut olmayan bir geri çekilmeden bahçediyorlar.

Sivil toplum örgütlerinin ziyaretlerini de değerlendiren Başbakan Erdoğan "Biz sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını takdirle karşıladık. Ama durumdan vazife çıkarmaya çalışmanın da bir anlamı yok. Biz iktidar partisi olarak herşeye hazır olduğumuzu söyledik daha ne yapalım. " dedi.

Erdoğan, "Ben siyasi kriz olduğu görüşüne katılmıyorum. Önüne gelen iktidara fatura kesmeye çalışıyor. Ülke iyi gittiği için mi fatura kesiliyor. 2000 -2001 yılını aklınıza getirin. 90lı yılları aklınıza getirin. Şimdi böyle bir ülke yok. Şimdi zorla bir siyasi kriz doğurma çalışmaları var. " şeklinde konuştu.

Başbakan, sandıkta demokratik mücadele içinde AK Parti'yi alt edemeyenlerin başka yollarla iktidarı alt etmeye çalıştıklarını belirterek " olayın aslı budur" dedi.

Erdoğan, Baykal'la görüşecekmisiniz sorusuna ise , Bizim Baykal ile görüşmelerimiz oluyor, biz CHP Genel Merkezi'nin açılışını ziyaret ettim. Ama biz bir iadei ziyaret bulamadım." dedi.

"Ben samimiyetle soruyorum. Aklıselim olan milletime hatırlatıyorum. Hiçbir dönemde çetelerle mafya ile hükümetlerin böyle bir mücadelesi olmuşmudur." diye soran Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü " Bunu vatandaşım kendi kenisine sorsun. Şu anda hükümet bu mücadeleyi vermiş . Tabiki bundan rahatsız olanlar var. Yıllar yılı bu iş böyle çalışmış şimdi buna kurban arıyorlar. Mücadelemiz sürecek dedik . Geri adım atacağımızı bekleyenler boşa heveslenmesin. "

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile yapılacak görüşmelerle ilgili, ise şunları söyledi "Benim Sayın Cumhurbaşkanımız ile rutin ve rutin dışı görüşmelerimiz oluyor. Bazı kanunlar vardır önemlidir önemine binaen ricada bulunabilirim. Önümüzdeki hafta Kuveyt Emiri'ne Cumhurbaşkanı'nın yemeği olacak o yemekte görüşecem. Benimle görüşmek isterse de yine gider görüşürüm bundan saklı gizli birşeyim yok. Diğerleri ne görüştü ben bunu bilmiyorum." 

 



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs