En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Delikanlı olun!

28 Mart 2008 21:38 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin hizmetten başka bir şeyin odağı olmadığını ve olmayacağını savunarak, "Sandıkta bükemediği eli başka şekilde, siyasetin alanı dışına itmek süreti ile iktidar olmak isteyenler var" dedi.

İki günlük bir çalışma ziyareti için Mardin'e gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kızıltepe ve Mardin Adliyeleri'nde incelemelerde bulunduktan sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Şahin, partililere AK Parti'nin icraatları hakkında bilgi verdikten sonra kapatma davası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Şahin, "Bizleri sizler ve sizlerin şahsında aziz milletimiz getirdi. Siz istediğiniz sürece iktidarda kalacağız. Siz git dediğinizde iktidardan gideceğiz. Çünkü demokrasi budur. Demokrasilerde partileri millet kurar, uygun görürse iktidara onlara getirir. Türkiye zaman zaman demokrasinin bu en basit kuralının bile sıkıntıya uğradığı dönemler yaşamıştır. Ama millet iradesi her zaman galip çıkmıştır. İçinden geçtiğimiz bu süreçte de halkın iradesi galip çıkacaktır. Çünkü halkın ortaya koyduğu bu iradeyi hiç kimseye çiğnetmeyiz. Bunu herkes bilsin, buradan bir daha haykırıyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi hizmetten başka hiçbir şeyin odağı olmamıştır, olmayacaktır. Biz sadece hizmetlere odaklanmış bir partiyiz. Cumhuriyeti seviyoruz. Cumhuriyetin bu yıl 85. yılını kutlayacağız. Cumhuriyeti çağdaş uygarlık seviyesine getirmek hatta onunda önüne geçirmek AK Parti'nin görevidir. Bu hedef için çalışan, gecesini gündüzünü katarak çalışan bir partiyi hiç kimse rejim düşmanı olarak ilan edemez" dedi.

"KENDİNİ İKTİDAR GÖREN MUHALİFLER VAR"

"Halkın sorunlarını çözemezseniz, sorunlarına sorunlar katarsanız bu halkı cumhuriyetten soğutursunuz, temel ilkelerinden uzaklaştırırsınız" diye devam eden Bakan şahşn, "Lafla cumhuriyetçi olunmaz, lafla laik olunmaz, lafla sosyal devlet kurulmaz. Türkiye'de muhalefette de olsa kendisini Türkiye'nin gerçek iktidarı olarak görmeye devam eden siyasi zihniyetler var. Kendilerini muhalefette de iktidar pozisyonundan bir türlü kurtarmadılar. Halk kimi getirirse getirsin, 'bu devletin tek iktidarı benim'
diyen zihniyetler var. Bunlar demokrasiyi içlerine sindirememişler. Bunlar sadece tek parti döneminde sadece iktidar yüzü görmüşler. Bunun hıncı ile güya halkın seçtiği partileri farklı yollarla sandıkta yenemedikleri için onları yenerek iktidar olmak isteyenler var. Sandıkta bükemediği eli başka şekilde, siyasetin alanı dışına itmek sureti ile iktidar olmak isteyenler var. Köprünün altından çok sular geçti. Türkiye demokraside çok yollar aldı" ifadelerini kullandı.

"CENTİLMEN VE DELİKANLI OLUN"

Türkiye'de demokrasinin daha da güçleneceğini, siyasetin özgürlük alanının daha da genişleyeceğini kaydeden Bakan Şahin, "Temel hak ve özgürlüklerin sınırları daha da genişleyecek. Bunun teminatı biziz. Rakiplerimize sesleniyorum; lütfen centilmen olun, delikanlı olun. Bu ülkede cumhuriyet rejiminin de teminatı biziz, cumhuriyetin temel ilklerinin de teminatı biziz. 5-6 yıllık icraatımızda anayasaya, anayasanın koyduğu ilklere karşı tek bir aykırı hareketimizi, uygulamamızı gösteremezler. Gazete haberleri ile AK Parti hakkında suçlamalarda bulunuyorlar. Tabi ki bu konuyu yargı halledecektir. AK Parti sizi zor durumda bırakacak, sizin yüzünüzü kızartacak hiçbir şey yapmamıştır, yapmayacaktır" dedi.
Konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Baykal'ı eleştiren Bakan Şahin, Diyarbakır'a, Mardin'e, Van'a, Hakkari'ye, Şırnak'a gidemeyen parti liderleri ile aydınlık yarınlara çıkamayacaklarını belirterek, kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yazan her vatandaşın kendileri için birinci sınıf vatandaş olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti il teşkilatından sonra Mardin'de Süryani cemaatini da ziyaret eden Bakan Şahin, burada Süryani Metropolit Salibe Özmen'den bilgiler aldı. Bakan Şahin, tarihi mekanları ziyaret ettikten sonra Mardin'den ayrıldı.

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,657 µs