En Sıcak Konular

Olay kitabı Diyanet onaylamamış

28 Mart 2008 21:16 tsi
Denizli Müftülüğü, emekli bir imamın eşi olan Fatma Durmuş tarafından yazılan ve içeriğinde Cumhuriyet’e, başı açık kadınlara ve Atatürk’e yönelik hakaretlerin olduğu iddia edilen kitabın Diyanet tarafından onaylandığı iddialarını yalanladı.

Müftülük, “İlahilerle Hakka Çağrı” adlı kitabın bazı cami duvarlarının yanına kimliği belirsiz kişilerce konulduğunu belirtti. Müftülükten yapılan açıklamada, “Kitabın dağıtımı, Din görevlilerimizin bilgisi dışında gerçekleşmiş olup adı geçen kitabın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanması söz konusu değildir” denildi.

Denizli Müftülüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kitabın camilerde dağıtıldığı iddialarının asılsız olduğunu savunuldu. Açıklamada, “Aksine ilimiz merkezinde bulunan camilerden bazılarının (Gültepe, Dokuzkavaklar, Akkonak Dörtyol Camileri) duvarlarının yanına 24 Mart’ta 'İlahilerle Hakka Çağrı' isimli Fatma Durmuş imzalı bir kitap kolisinin kimliği belirsiz kişilerce konulduğu görülmüştür” denildi. Cami görevlileri ve halk tarafından kitabın tepkiyle karşılandığının ifade edildiği açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bu kitabın gerek yazarı, gerek basımı, gerek dağıtımı ile ilgili İmam Hatip ve Müezzin kayımlarımızın bilgisi mevcut değildir. Kitabın yazarının ön sözünde “Diyanet Yayın Kurulu’na gönderdim. Bir sene sonra; “Neşriniz Hayırlı Olsun” diye yazı geldi” cümleleri üzerine; Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu ile görüşmelerde bulunulmuş, belirtilen kuruldan 28 mart 2008 tarihinde resmi olarak bilgi istenilmiş, alınan 28.03.2008 tarih ve 356 sayılı cevabı yazıda; 'Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na böyle bir kitap gelmediği, tabiatıyla böyle bir cevabın verilmesinin mümkün olmadığı anlaşılmıştır' denilmekte 'Diyanet Yayın Kurulu adında bir birim bulunmadığı gibi ‘Neşriniz Hayırlı Olsun’ ifadesi kullanılarak kitap onama yapılması da olağan değildir' denilmiştir.”

KİTABIN DAĞITIMI DİN GÖREVLİLERİNİN BİLGİSİ DIŞINDA

Müftülük, İmam-Hatip ve Müezzin Kayımlarla birlikte gerçekleştirilen aylık toplantılara da değinilerek “Bu ve buna benzer olumsuzlukların yaşanmaması için dikkatli olmaları ve vuku bulmuş olaylarda halkımızın birlik ve huzur ortamının devamlılığının sağlanması için taraf olmamaları hususunda gerekli uyarılar yapılmaktadır. Özet olarak; 'İlahilerle Hakka Çağrı' adlı kitabın dağıtımı, Din görevlilerimizin bilgisi dışında gerçekleşmiş olup adı geçen kitabın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanması söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

 


 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,344 µs