şok sözler... | " /> Flaş... AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'ne kapatma Davası açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'dan şok cümleler.. Yalçınkaya hükümetin yapmak istediği anayasa değişikliğıi konusunda neler söyledi? İşte o açıkla" /> şok sözler... | "/> Flaş... AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'ne kapatma Davası açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'dan şok cümleler.. Yalçınkaya hükümetin yapmak istediği anayasa değişikliğıi konusunda neler söyledi? İşte o açıkla"/>

En Sıcak Konular

Yalçınkaya'dan şok sözler...

28 Mart 2008 20:01 tsi
Yalçınkaya'dan şok sözler... Flaş... AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'ne kapatma Davası açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'dan şok cümleler.. Yalçınkaya hükümetin yapmak istediği anayasa değişikliğıi konusunda neler söyledi? İşte o açıkla

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında, son dönem yaşanan siyasi gelişmelerden büyük kaygı duyduklarını belirten Ferudun Cevahiroğlu, Başsavcı Yalçınkaya’nı kapatma davası ile ilgili görüşlerini öğrenmek istediklerini söyledi.

“Ben, Yargıtay adına davayı açtım, Anayasa Mahkemesi’ne gönderdim. Artık söz mahkemededir. Anayasa Mahkemesi en iyi şekilde Türk milleti adına kararını verecektir” diyen Abdurrahman Yalçınkaya, gençlere basında çıkan haberler nedeniyle üzüldüğünü söyledi.

Yalçınkaya, “Son zamanlarda basında çıkan haberler nedeniyle çok üzülüyorum. Bıraksınlar da yargı görevini yapsın. Özel hayatıma giriliyor. Bu davayı açarken ben kimsenin etkisi altında kalmadım. Türkiye Cumhuriyeti adına açtım bu davayı” şeklinde konuştu.

Gençlik Konfederasyonu Başkanı Cevahiroğlu’nun, yaşanan gerginlik nedeniyle demokrasinin zarar görmesinden kaygı duyduklarını belirtmesi üzerine Yalçınkaya; “Demokrasi bizim için önemlidir. Ama Yargı da Cumhuriyetimizin teminatıdır. Yargı da gücünü Cumhuriyetten alıyor. Biz de gücümüzü halkımızdan, Cumhuriyetimizden alıyoruz.
Bazı nedenler yüzünden, yapılan yanlış uygulamalar yüzünden davayı açmak zorunda kaldık. Şimdi söz Anayasa Mahkemesi’nindir” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİKLİK YAPAMAZLAR...

Abdurrahman Yalçınkaya, gençlerin, mahkeme süreci devam ederken Anayasa değişikliğine gidilmesi halinde ne olacağı yönündeki sorusuna ise,

“Anayasa değişikliğine cesaret edebileceklerini zannetmiyorum. Farzedelim ki yaptılar. Eğer kapatma davası bitmeden önce değişiklik yapılırsa Anayasa Mahkemesi de yeni duruma göre davayı gözden geçirecektir” karşılığını verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, “Türkiye Cumhuriyeti çok büyük devlettir. Bunu gençlere anlatın. Atatürk büyük güçlüklerle Cumhuriyeti kurmuştur. Ama ne yazık ki son zamanlarda ruhumuz çöktü. Siz gençler, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ruhunu tekrar ayağa kaldıracaksınız” dedi.

cafesiyaset



Bu haber 1,721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs