En Sıcak Konular

Arap sermayesinde ciddi hareketlilik

28 Mart 2008 19:12 tsi
Mersin'de kurulu bulunan Türk Arap İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, ''Arap sermayesinin ülkemize girişinde son yıllarda ciddi bir hareketlilik yaşanmakta'' dedi.

Narin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman ve yönetimini ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundu. Narin, buradaki konuşmasında, ticaret ve sanayi odalarının hizmet yelpazesinin çok geniş olduğunu belirterek, TURAB gibi kuruluşların ihtisaslaşma imkanı sağlayarak TÜrkiye'nin önünü açtığını söyledi.

Ortadoğu'da ciddi bir sermaye birikimi olduğunu ifade eden Narin, Arap yatırımcıların Türkiye'de ve özellikle de Mersin'e yönelmesinin, ticaret ve yatırım yapması yolunda ciddi çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Arap ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri ile bugüne kadar yapılan ikili görüşmeler sayesinde karşılıklı güven ortamı yaratıldığını, gelecek için bu adımların gerekli olduğunu anlatan Narin, şunları kaydetti:

''Bundan sonraki dönemde ilişkilerin karşılıklı ticari birlikteliğe dönüşmesini sağlanmak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü Arap sermayesinin ülkemize girişinde son yıllarda ciddi bir hareketlilik yaşanmakta. Türkiye'nin pozisyonu Arap yatırımcılar açısından iyi durumda. Ayrıca Mersin de bu yatırımları çekmek de en avantajlı illerden biri.''

TURAB'ın hayata geçireceği projeler sayesinde gerek yerel gerekse de merkezi yönetime sesini duyurmada, ilin, bölgenin ve ülke sorunlarının çözümü yolunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye büyük önem verdiğini ifade eden Narin, bu çerçevede MTSO'nun desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Bu konuda ''güç birliği'' çağrısında bulunan Narin, ''2 Mayıs'ta Ankara'da düzenlemeyi hedeflediğimiz 'TURAB 29 Ülke el ele' organizasyonu ile Türk ve Arap dünyasının önde gelen temsilcileri, bürokratları, siyasetçileri, yerel yöneticileri ve sivil toplum örgüt yöneticilerini buluşturmayı hedefliyoruz. Bu buluşmanın ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir çıkış olacağına inanıyor ve MTSO'nunda desteğini istiyoruz'' şeklinde konuştu.

-KADRİ ŞAMAN-

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman da, TURAB'ın kurulduğu günden beri misyonuna uygun bir çerçevede çalışmalar yürüttüğünü ve başarılı işlere imza attığını söyledi.

Türki Cumhuriyetler ve Arap ülkeleri ile olan ilişkilerin gelişmesinde TURAB'ın ciddi atılımlar yaptığını vurgulayan Şaman, özellikle yabancı misyon temsilcilerinin Türkiye ve Mersin'e ilgisinin artmasında gelinen noktanın sevindirici olduğuna dikkati çekti.

Bu gelişmelerin Türkiye ve Mersin açısından önemli bir kazanç olduğunun altını çizen Şaman, şunları kaydetti:

''MTSO olarak her zaman TURAB'a maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki kurumlar olarak birlikte çalışalım.

Türk ve Arap ülkeleri ile dost, ahbap seviyesinde kalan ilişkiler, sosyal, kültürel ve ekonomik neticeler doğurabilecek seviyeye çıkartılması gerekir. Özellikle de yabancı yatırımcıların doğru muhatap bulmaları, yatırım yapacak iş adamlarının tespit etmelerini sağlayacak altyapının eksikliği yaşanmakta. Bunun oluşturulmasını sağlayacak çalışmalara ihtiyaç duyuyoruz. Artık TURAB ve MTSO olarak, birlikte çalışıp, bu eksikliği gidermek istiyoruz.'' 



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs