En Sıcak Konular

AK Partili Çetinkaya seçim tarihini verdi

28 Mart 2008 19:01 tsi
AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, erken seçimin söz konusu olmadığını belirterek, ''Yerel seçim tarihi 29 Mart 2009'dur'' dedi.

AK Parti İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı, 81 ilin seçim işleri başkanlarının ve koordinatör milletvekillerinin katılımıyla Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çetinkaya, toplantının kapanışındaki konuşmasında, belde belediye başkan adaylarının yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üye adaylarının tespitinin teşkilatlara bırakıldığını söyledi.

Yerel seçimlerin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacağını, erken seçimin söz konusu olmadığın ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

''Niye erken seçim olsun? Biz prensip sahibi, ilkeli bir partiyiz. Anayasa ve kanunlar ne süre belirtmişse, o sürede seçimler yapılır. Yerel seçim tarihi 29 Mart 2009'dur. Bu seçimlerin galibi; yine milleti ile bütünleşen, milletinin sevgisi ve o sevgiye dayanan desteğini alan, milli iradeye saygılı ve en büyük gücün ve kuvvetin bizatihi milletin kendisi olan, olmazsa olmazın bu olduğunu söyleyen, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inanan ve iman eden AK Parti olacaktır.''

-''HEDEF BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYELERİ''-

''Yerel seçimlerde hedefimiz bütün büyük şehirlerin belediye başkanlıklarını kazanmaktır. Hedef Diyarbakır, Mersin, İzmir, Eskişehir, Trabzon gibi büyükşehirler'' diyen Çetinkaya, Antalya, Gaziantap ve İstanbul'un AK Parti belediyeciliği ile birlikte ''çağ atladığını'' söyledi.

Çetinkaya, ''Bizim yönetimimizde olmayan illerle, bizim belediye başkanlarımızın bulunduğu illeri kıyasladığınız zaman farkı fersah fersah görürsünüz'' görüşünü dile getirdi.

Yerel seçimlerdeki çıtanın belli olduğunu belirten Çetinkaya, ''Bu çıta 29 Mart 2009 seçimlerinde yüzde 50'yi çok daha fazla aşacaktır'' dedi.

Nisan ayından itibaren 12 bölgede eğitim toplantılarına başlanacağını da belirten Çetinkaya, ''29 Mart Yerel Seçimleri'nde, bugün bizi gözetleyenler görecekler ki bu millet mükafatını tekrar kendisi ile bütünleşen AK Parti'ye verecek, 'durmak yok yola devam, tek başına iktidar' diyecek'' diye konuştu. 

 



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,124 µs