En Sıcak Konular

Yalçınkaya'ya ilginç ziyaret

28 Mart 2008 16:27 tsi
Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı ziyaret etti Cevahiroğlu, Yalçınkaya'yı ziyaret etti

Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı ziyaret etti.

Yalçınkaya'nın makamında, basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cevahiroğlu, Anayasa'ya, yasalara ve ''Cumhuriyet'in temel niteliklerinin savunucusu olan'' Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bağlılıklarını bildirmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cevahiroğlu, bir soru üzerine ziyarette AK Parti hakkındaki kapatma davasının gündeme geldiğini, Başsavcı Yalçınkaya'nın da ''davanın Anayasa Mahkemesine intikal ettiğini, mahkeme kararını açıklayana kadar bu konuda görüş bildirmesinin yanlış olacağını'' söylediğini belirtti.

Cevahiroğlu, Başsavcı Yalçınkaya'nın ''basında çıkan haberlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini ve yargının bağımsız olarak çalışması için gayret sarfettiklerini ifade ettiğini'' söyledi.

PEKİ ZİYARET NEDEN İLGİNÇ?

Türkiye'nin dört bir yanında örgütlü olan 50 bin üyeli Türkiye Gençlik Federasyonu"nun Başkanı Feridun Cevahiroğlu, Milliyetin geçtiğimiz aylarda başörtülü- türbanlı ayrımını içeren haberi sonrasında, çok sayıda telefon, faks ve mail aldıklarını söyleyerek Vakit gazetesinde şu şekilde konuşmuştu.

“Hem yasağı savunuyor hem de anket yapıyorsunuz. Başörtülüleri her defasında hedef haline getirirken, gelip başörtülü öğrencilere sorular soruyorsunuz. Bu ne yüzsüzlük? Yaptığınız her ankette başörtüsü gerçeğini görmenize rağmen ısrarla olayı tersten görüp, siyasi malzeme olarak kullanıyorsunuz. Sorularınızda ısrarla başörtüsüne türban derken, kendi ürettiğiniz sözcükle ayrımcılık yapıyorsunuz. Her anket sonucunda ısrarla insanlar başörtüsüne özgürlük isterken, sizler yasakçılardan yana oluyorsunuz. Bu ne yüzsüzlük.”

YAZICIOĞLU'NU ZİYARET ETMİŞTİ


Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Cevahiroğlu BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlunu ziyaret etmiş ve ziyarette yaptığı konuşmada, TBMM"nin sınır ötesi operasyon için çıkarttığı teskereye destek veren ve daha sonra da bu konudaki dik duruşunu bozmayan BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu"na gençlerin teşekkürlerini iletmişti.

Haber 10



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,010 µs