En Sıcak Konular

İsrail ile Suriye ile savaşırsa kaç kişi ölür?

28 Mart 2008 16:20 tsi
İsrail ile Suriye ile savaşırsa kaç kişi ölür? İsrail hükümeti, yerel yönetimlere "savaş planlaması" ile ilgili bir doküman dağıttı. Dökümanda ilginç öngörüler yer aldı ve oluşacak muhtemel zaiyat konusunda rakamlar verildi.

Bu çalışmalarda, Suriye ile gelecekteki muhtemel bir savaşta, yerel yönetimlere, neler olabileceği konusundaki tahminlerle ilgili bilgi vermeyi amaçlarken İsrail, Suriye'nin uzun menzilli füzelerini kullanması durumunda, halihazırda 200 kişinin ölmesi dahil, 3.300 zayiat verileceği tahmininde bulunuyor.

"Strategypage" adlı bir internet sitesinin muhtemel bir Suriye-İsrail savaşına ilişkin haberi İsrail'de de yankı buldu. Habere göre, Suriye'nin kimyasal savaş başlıkları kullanması halinde, İsrail'in insan zayiatı 16.000 kişiye kadar yükselebilecek; 200 binin üzerinde kişi evsiz kalacak ve tahminlere göre, 100 bin kişi, ülkeyi terk etmenin yollarını arayacak.

İsrail'in, İran'ın da konvansiyonel başlıklarla donanmış balistik füzelerle saldırabileceği tahminini yaptığı belirtilen habere göre, "Asıl büyük tehlike, İran'la yakın ilişkileri bulunan Suriye"... Suriye'nin binlerce SCUD füzesiyle dolu yer altı depoları ve fırlatma tesisleri olduğu belirtilirken, yarım ton ağırlığındaki patlayıcılar ve misket bombaları başlıklarıyla yüklü füzelerin 500-700 km menziline sahip olduklarına dikkat çekiliyor.

Suriye ayrıca 90 civarında, 70 km menzilli, yarım ton savaş başlığı taşıyabilecek eski Rus Frog-7 füzelerine ve mobil rampalarla fırlatılabilen 210 daha modern Rus SS-21 füzelerine (120 km menzilli) sahip. Suriye'nin elinde 60 mobil SCUD rampası bulunduğu, ayrıca Suriyelilerin mobil rampalar için, kamufle edilmiş büyük fırlatma yerleri düzeneğine sahip olduğu da kaydediliyor. Suriye füzelerinin, İsrail'in hava sahalarını, füze fırlatma alanlarını ve diğer bakım tesisleriyle yerleşim alanlarını vurabileceği ifade edilirken, İran ve Kuzey Kore'nin de Suriye'nin yer altında SCUD yapım ve bakım tesisleri inşasına yardımcı oldukları öne sürülüyor.

Suriye'nin füze saldırılarıyla İsrail'in savaş kapasitesine büyük zarar vereceği beklentisinde olduğu da dile getiriliyor.

Haberde, İsrail'in Suriye'nin yapabileceklerinin farkında olduğu ve bu ülke ile bir savaşta, Suriye'nin füze sistemine ilgi çekici saldırılarda da bulunabileceği aktarıldı.

Haber 7



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs