En Sıcak Konular

Köşk'te gerilim konuşuldu mu?

28 Mart 2008 15:48 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'ün muhalefet liderleriyle yaptığı görüşme yeni bir tartışma başlattı. Köşk'teki gerilim konuşuldu mu? Baykal niye hiçbir şey konuşulmamış gibi davranıyor?

CHP ve MHP liderleri dünkü görüşmede siyasetteki gerilimin gündeme gelmediğini açıklamıştı, ancak Köşk'e göre gerilim konuşuldu.
Kaynaklar, "Buna rağmen özellikle Sayın Baykal'ın neden hiçbir şey konuşulmamış gibi davrandığını anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın muhalefetle yaptığı görüşme yeni bir tartışma başlattı. CHP ve MHP liderleri dünkü görüşmede siyasetteki gerilimin gündeme gelmediğini açıklamıştı, ancak Köşk'e göre gerilim konuşuldu.

Çankaya Köşkü kaynakları, her iki görüşmede de siyasetteki gerilimin ele alındığının altını çizdi.

Kaynaklar, "Buna rağmen özellikle Sayın Baykal'ın neden hiçbir şey konuşulmamış gibi davrandığını anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

Bugün Cumhurbaşkanı ile bir araya gelen ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da, siyasetteki gelirimin nasıl düşürüleceğine ilişkin görüşme yaptıklarını söyledi. "Cumhurbaşkanı Gül, benle konuştuğu temaların diğer liderler tarafından da konuşulduğunu ifade etti" diyen Uras, "Cumhurbaşkanı'na liderleri bir masa etrafında toplamasını önerdim" dedi.
Bugün ilk görüşme Sezer'le

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün ilk olarak DSP lideri Zeki Sezer ile görüştü.

Sezer, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın iç politikayı da ilgilendirebilecek tek bir cümle kullandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın "Birlik ve beraberliğimiz önemli" dediğini belirten Sezer, Gül'e "Birlik ve beraberliğin önemli olduğunu öteden beri söylüyoruz. Bunu korumak herkesin görevi olmalı. Başta da hükümetin" dediğini aktardı.

Uras ile görüşme

Gül, Sezer'den sonra ÖDP lideri Uras'ı kabul etti. Yarım saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Uras, bir arada mutabakata varılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yuvarlak masa toplantısı önerdiğini söyledi.

Uras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yaklaşık 2 yıldır görüşmediğini belirterek, "Böyle bir iktidar muhalefet ilişkisinin kabul edilebilir olmadığı ortada" dedi.

Meclis'teki partilerin liderleriyle yuvarlak masa toplantısı oluşturularak, kapsamlı anayasa değişikliğinin demokrasinin kurumsallaştırılmasıyla sağlanmasını önerdiğini anlatan Uras, dış ve iç gelişmeler açısından kritik olan 2008 yılında büyük bir mutabakata ihtiyaç olduğunu Gül'e ilettiğini söyledi.

Uras, tek tek yapılan görüşmelerin yarar getirmediğini savundu.

"Mehter Marşı politikası"

Türkiye'de Mehter Marşı politikasının geçerli olmadığını düşünüyorum" diyen Uras, "Türkiye'de ne laiklik çetelere ne özgürlükler AKP'ye bırakılabilecek durumda. Toplumun bütün kesimlerinin bir arada yaşama, siyaset yapmanın anayasal zeminlerini oluşturma zorunluluğunun altını çizdim. Kavganın faturasının topluma çıktığını görüyoruz. Sorunları itidal ve diyalog içinde ele alarak adım atmanın yararını ifade ettim. Sadece cami avlusunda görüşen liderlerin demokrasiyi musalla taşına oturtmaya hakları olmadığını söyledim" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Gül'ün, düşüncelerini destekleyen yaklaşım sergileyip sergilemediğinin" sorulması üzerine Uras, Gül'ün dünkü görüşmelerinde diğer liderlerle konuştuğu bütün konuları kendisiyle de konuştuğunu ifade etti.

Uras, "Gerilen havanın Cumhurbaşkanı'nca yumuşatılacağı inancını edindiniz mi?" sorusunu, "Ediniyorum. Çünkü, demokratikleşme konusunda kararlı adım atmaktan başka çıkış görmüyorum" diye yanıtladı.
Gül STK temsilcilerini de kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uras'tan sonra bazı sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütü temsilcilerini kabul etti.

Gül'ün TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki heyet ile basına kapalı gerçekleşen görüşmesi saat 14.00'te Çankaya Köşkü'nde başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün de Çankaya Köşkü'nde CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi konuk etmişti. Gül, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile de görüşmüştü.

 Cnn



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,777 µs